När vi reflekterade kring Sonys E3-konferens konstaterade vi att de nya konsolerna ännu inte slagit oss med häpnad. 1,5 år efter releasen saknar vi fortfarande de där gastkramande upplevelserna som doftar framtid och ställer de forna maskinerna i skamvrån.

Det sagt så finns potentialen runt hörnet. Redan till hösten ska #Microsoft lansera ett gäng titlar som vi vill veta mer om. Kanske har de också några överraskande ess i rockärmen som kan liva upp måndagens presentation. Detta hoppas vi få se mer av:

  • #Halo 5: Guardians blir förmodligen ett av årets största spelsläpp när det lanseras i oktober. Än har vi dock inte fått se mycket mer än hårdregisserade trailers, ofta helt utan gameplay. Såväl kampanjen som multiplayer är vi nyfikna på, så det är bara för Microsoft att plocka fram det tunga pr-artilleriet och bomba oss med information.

  • #Lionhead Studios arbetar med ett nytt varumärke som de hoppas kunna visa mer från i år. Har de kommit nånvart med konceptet är det inte omöjligt att E3 blir platsen för ett avtäckande. Oavsett hur det blir med den saken lär vi får se mer från #Fable Legends – co-op-avstickaren i den stämningsfulla fantasy-världen.

  • Microsoft Hololens är ett augmentet reality-headset som placerar datorgrafik i synfältet. Förutom att vara en häftig pryl så kan det också finnas möjligheter att applicera tekniken på spel, och kanske är Microsoft sugna på att prata mer om det.

  • Racing-fantaster kan se fram emot att slira runt på vägarna i #Forza Motorsport 6 någon gång i höst. Vi har knappt fått veta någonting om det fartfyllda spelet än, men utvecklarna #Turn 10 har redan försäkrat att de kommer visa upp gameplay under mässan.

  • Varje år runt E3 brukar folk hoppas att #Rare tillåts återvända till något av sina äldre varumärken. Det brukar inte bli så, men i år kan det faktiskt bli annorlunda – tack vare en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Avhoppare från ursprungliga Rare lyckades samla in hela 24 miljoner kronor (1,9 miljoner pund) för den andliga #Banjo-Kazooie-uppföljaren #Yooka-Laylee. Och då är kampanjen inte ens slut än. Är Microsoft på hugget ser de att det finns ett sug efter klassiska 3D-plattformare och avslöjar ett regelrätt Banjo-Kazooie-äventyr. De lär dock inte ha något mer än tidiga konceptbilder att visa upp.

  • #Rise of the Tomb Raider lär dyka upp på #Square Enix-presentation, men det har bekräftats att “världspremiären” sker på Microsofts konferens. De vill förstås få ut så mycket som möjligt ur den tidsexklusivitet de förhandlat fram för spelet. Räkna med gameplay!

  • Häromdagen avslöjades att Oculus och Microsoft samarbetar med Oculus VR-teknik, som kommer använda handkontrollen från Xbox One och dessutom kunna streama spel från konsolen. För att matcha #Sonys VR-satsning Project Morpheus kan Microsoft mycket väl viga tid åt samarbetet under konferensen.

  • Rykten cirkulerar både kring ett helt nytt #Gears of War och en remastered-utgåva av det första spelet. Eftersom Microsoft lovat att bjuda på en och annan överraskning ser vi det inte som särskilt otroligt att åtminstone ett av dessa avtäcks under presentationen.

  • #Quantum Break har skjutits upp till 2016, men en så tongivande titel från #Alan Wake- och #Max Payne-skaparna #Remedy Entertainment borde få plats på presentationen ändå. “Mer av allt” står på vår önskelista om så blir fallet, då vi vill veta mer om story, gameplay och interaktionen mellan spelet och tv-serien som följer med på skivan.

Presentationen drar igång måndag den 15:e juni klockan 18:30 svensk tid. Du kan se den här på FZ där vi samarbetar med Studio Hype som kommer att livestreama under presskonferenserna med analyser och diskussioner i studion.