När EA kliver upp på E3-scenen på måndag är det främst storspelen som lockar. Vissa vet vi inte särskilt mycket om, andra är vi mer bekanta med. Med en tung Star Wars-licens och flertalet andra science fiction-projekt i bagaget kan man säga att de helt enkelt siktar mot stjärnorna. Nedan är vår lista där vi blandar förhoppningar med gissningar om branschveteranens konferens.

  • Med #Star Wars: Battlefront tar #Dice oss rakt till fronten av det där världsberömda kriget i en galax långt, långt borta. Titt som tätt blir vi matade med information om spelet, men munsbitarna är irriterande små, så önskemålet (eller kanske snarare kravlistan?) inför E3-presentationen är enkel: gameplay, gameplay och ännu mer gameplay! Lyckligtvis har Dice utannonserat att så faktiskt blir fallet, men än vet vi inte i vilken utsträckning vi får se de digitala slagfälten på främmande planeter.

  • Vare sig vi vill det eller inte kommer EA Sports kliva upp på scenen och viga en ansenlig bit av presentationen åt de årliga sportspelen. #Fifa 16 och #NHL 16 är väl mest relevanta för oss svenskar, men det kan också bli tungt snack om #Madden NFL 16 och #NBA Live 16.

Star Wars: Battlefront är konferensens kanske hetaste spel.

  • Djupt in i ett pressmeddelande kunde vi skåda utannonseringen av Knights of the Fallen Empire – en story-baserad expansion till mmo-spelet #Star Wars: The Old Republic. Mer än så får vi inte veta, men ett säkert kort är att innehållet presenteras under konferensen.

  • #Titanfall 2 kommer inte att visas upp på konferensen. Detta meddelade studio-chefen Vince Zampella i slutet av maj. Surt sa räven som ville se mer från det parkour-osande science fiction-kriget.

  • Förra året teasade EA #Mass Effect 4 under sin presentation. I år hoppas vi att de är villiga att ta det hela steget längre och visa gameplay från det kommande äventyret. Eller åtminstone berätta konkret vad det handlar om. Rykten viskar om ett open world-äventyr – något vi inte motsätter oss.

  • Begäret för hastighet är måhända inte i topp eftersom vi ännu inte vet särskilt mycket om nya #Need for Speed. Det handlar om en reboot som utvecklas av Göteborgsbaserade studion #Ghost och kommer kräva en internetuppkoppling – ett beslut de gärna får förklara under presentationen. Förslagsvis samtidigt som de visar upp racingspelet i all sin fartfyllda prakt.

Vi hoppas att Mass Effect 4 får ett ordenltligt avtäckande i år.

  • EA har teasat om #Mirror’s Edge: Catalyst inför årets E3, så det vore smått elakt av dem att inte visa något matigt från spelet – som inte är en regelrätt uppföljare – under konferensen. Exakt vad vi får se kan vi förstås bara spekulera i, men återigen är det främst rejält med gameplay som vi suktar efter.

  • #Popcap Games arbetar på ett nytt Plants vs Zombies-spel, men det är oklart om det handlar om en tredje del i “huvudserien” eller en uppföljare till den krigiska avstickaren #Plants vs Zombies: Garden Warfare. Gissningsvis får vi veta exakt vad det handlar om på måndag.

Presentationen äger rum måndag den 15:e juni klockan 22.00 svensk tid. Du kan se den här på FZ där vi samarbetar med Studio Hype som kommer att livestreama under presskonferenserna med analyser och diskussioner i studion.