#Final Fantasy VII är en klassiker som många håller kär, men också seriens första 3D-spel. Något som innebär att det inte är helt smärtfritt att återvända till de grovhuggna polygonerna idag, 18 år senare. Fansen har länge trånat efter en remake och nu hör #Square Enix bön.

Under #Sonys E3-konferens släpptes bomben att en remake är under utveckling och kommer först till Playstation 4. Övriga format får vi gissningsvis veta mer om vid ett senare tillfälle, men redan nu kan vi får en första glimt av det nygamla äventyret i trailern nedan. Staden Midgar verkar inte direkt vara en drömdestination för chartersemestern.

Kanske får vi veta mer om remaken under Square Enix E3-konferens som går av stapeln klockan 19.00 ikväll.

Skicka en rättelse
Nej, det är det ingen som gör såklart. Svaret på frågan "Och?" är att jag ville kritisera något som jag upplevde som dålig handelsetik. Och jag har fortfarande den känslan. Så tyvärr ser jag inte på det som något positivt. Men du är fri att jubla :) 30/06 Och? Det är väl ingen som tvingar dig att betala, eller? Det är ju bara bra att de gör på det här viset, förhoppningsvis leder det till att företag vågar göra mer vågade och annorlunda spel som annars inte skulle bli gjorda. 30/06 ÄNTLIGEN! Som man har längtat. 18/06 Jag tror helt ärligt det kommer att komma till PC också, inte lika fort, men med tiden. Samma sak med XBOX förmodligen. Det handlar nog mest om det säljer tillräckligt mycket till PS4, gör det de så kommer SE garanterat porta spelet vidare, SE som vi... 17/06 Gåshuden när Barret och Cloud går förbi i slutet... 17/06 Sitter och tittar på massa reactions på tuben till FF7 och man ryser fortfarande när man tittar på alla videos för man vet hur gärna alla velat ha en remake. 16/06 Oooooooooooooooooh :) "First on playstation 4" Lär komma till PC och Xbox också med andra ord, phew! kan inte köpa en tredje konsol... Eller? 16/06 Det här smärtar att säga som PC-gamer, men nu kanske jag måste skaffa en PS4... 16/06 Sant, vi vill ha exakt samma spel i ny modern grafikmotor. De behöver inte lägga ett finger på mekaniken, den är perfekt :P 16/06 O.M.G! Som jag väntat på detta, rykten om en remake har ju florerat internet i ett årtionde typ! Hoppas bara dom gör detta bra, och inte förvandlar det till nåt tattigt actionspel. Och definitivt inget röstskådespeleri! 16/06