Få lär ha undgått att årets första riktigt stora spelhändelse inträffade vid midnatt. #Grand Theft Auto IV styrde äntligen ut på Liberty Citys gator, detta med hjälp av flera nattöppna spelbutiker som påpassligt nog slog upp portarna exakt vid midnatt.

En av huvudstadens mer driftiga butiker körde en kampanj där de första i kön fick köpa spelet och en Playstation 3 eller Xbox 360 för en krona. Uppslutningen blev som väntat stor och de första entusiasterna har vid premiären köat i nästan tre veckor. Men enligt personer längre bak i kön som FZ pratat med räckte det med att vara på plats i går för att få köpa ett av de åtråvärda paketen. Andra köade för att säkra ett exemplar av spelet. En av de första som kom ut med ett exemplar berättade trött och lyckligt att han hade köat sedan fem på morgonen. Vi frågade om han skulle hem och sova.

- Ja... Eller nej! Jag ska spela!

- Jag har något som inte ni har!

Det lät ärligt talat som att ett par timmars sömn hade varit på sin plats... Nåväl, de sista timmarnas väntan underlättades av gratis korv med bröd, utdelning av tidningen #Super Play och lite andra evenemang. Men när butiken väl slog upp portarna och folk kom ut med produkterna i sina händer hade de flesta påfallande bråttom därifrån.

Kön var uppdelad i två delar - en för PS3-folk och en för 360-diggare. Vi satte fart på videokameran och vandrade längs var och en av dem.

[v=2083]

Skicka en rättelse