En av E3-mässans stora skrällar var utannonseringen av en #Final Fantasy VII-remake som är tidsexklusiv för Playstation 4. Fansen har bönat och bett i flera år, så hur kommer det sig egentligen att de påbörjat produktionen just nu? Karaktärsdesigner Tetsuya Nomura förklarar för 4gamer (översatt av Siliconera).

"Actually, we’ve had plans for a remake on several occasions. Up until now, it’s been a cycle of having plans come and go, but this time, we’ve finally decided ‘let’s do it’."

En av anledningarna var timingen för alla inblandade utvecklare – en annan att Playstation 4 blir allt mer populär i Japan. Den tredje anledningen? De börjar komma upp "i den där åldern".

– Av alla som jobbade på originalspelet, och som är med och gör remaken, är jag yngst. Jag är 45 år. [Yoshinori] Kitase och [Kazushige] Nojima är äldre än mig, och om vi fortsatte utan att göra en remake.. yeah, förklarar Nomura och skrattar.

Remaken innehåller mer än ny grafik och Nomura försäkrar att den "inte kommer vara tråkig". Exakt vilka förändringar som kommer ske får vi dock inte veta.

Förvisso sant om utvecklarna, men producent, regissör och manusskribent är de gamla rävarna som bossade över originalet. 22/06 Jag tror att det kommer bli bra hoppas det. Men tvivlar på att det blir turordnings baserat. Dom som jobbar med spelet nu verkar ju ha ff13-14-15 på hjärnan känns det som. Jag kommer inte att vänta på spelet då skulle jag lida för länge. Raderar att dom... 22/06 Vore intressant att se förändringar i stridssystemet, men då vill jag nog också se att det går att välja det gamla systemet. Antingen när man startar ett nytt spel eller i config-menyn. 22/06 Ge mig en remake av Chrono Trigger! 22/06 Sålänge de inte tar bort Chocoboo systemet och låter mig avla fram en Golden Chocoboo så jag kan få tag i Materian Summon:Knight's of the Round är jag nöjd, samt låter alla Weapons bossarna vara kvar. 21/06 Var inte den bossen mer störig än svår? Oavsett vilket så tippar jag på att de kommer göra ändringar med bossarnas design, och antagligen lägga till nya optional bossar som är ämnade att vara svåraste. Jag kan minnas fel, men när det kommer till de äldr... 21/06 De lär knappast behöva spendera 100 miljoner på marknadsföring den här gången, det kommer sprida sig över nätet som en löpeld, och miljontals fans är redan beredd att betala i förskott för att få sin älskade remake. 20/06 Om det inte har Turn Based Battles hoppar jag över detta. Hoppas verkligen inte på nåt realtids combat. Älskar FF7 men dom ska också behålla det som var bra. Jag personligen gillar Turned Based mer än real tid. 20/06 Återstår att se om man orkar plocka ner emereld weapon igen, förmodligen inte... 20/06 Fast själva utveckling var inte sååå dyr. Dom la dock 100mille på reklam. 20/06
Skicka en rättelse