En av E3-mässans stora skrällar var utannonseringen av en #Final Fantasy VII-remake som är tidsexklusiv för Playstation 4. Fansen har bönat och bett i flera år, så hur kommer det sig egentligen att de påbörjat produktionen just nu? Karaktärsdesigner Tetsuya Nomura förklarar för 4gamer (översatt av Siliconera).

"Actually, we’ve had plans for a remake on several occasions. Up until now, it’s been a cycle of having plans come and go, but this time, we’ve finally decided ‘let’s do it’."

En av anledningarna var timingen för alla inblandade utvecklare – en annan att Playstation 4 blir allt mer populär i Japan. Den tredje anledningen? De börjar komma upp "i den där åldern".

– Av alla som jobbade på originalspelet, och som är med och gör remaken, är jag yngst. Jag är 45 år. [Yoshinori] Kitase och [Kazushige] Nojima är äldre än mig, och om vi fortsatte utan att göra en remake.. yeah, förklarar Nomura och skrattar.

Remaken innehåller mer än ny grafik och Nomura försäkrar att den "inte kommer vara tråkig". Exakt vilka förändringar som kommer ske får vi dock inte veta.