Nyheten att Xbox One blir bakåtkompatibel var en av E3-mässans större, och dessutom en stor överraskning. Det håller till och med #Sony-chefen Shuhei Yoshida med om i en intervju med Eurogamer.

– Jag trodde inte det var möjligt. Det måste ligga mycket ingenjörskonst bakom. De talade om 100 spel, men vilka spel är inkluderade? Är det små eller stora spel? Det vet vi inte, berättar han.

På frågan om liknande funktioner är på väg till Playstation 4 svarar Yoshida att han "aldrig säger aldrig", men att det skulle innebära en väldig utmaning och att de för stunden inte har några konkreta planer på bakåtkompabilitet. Playstation 3:ans särskilda arkitektur är den stora anledningen till besvär med kompabilitet.

Playstation 4-ägarna kan åtminstone trösta sig med streaming-tjänsten Playstation Now som är under utveckling.

Jag är en EXTREM fanboy och lojal följare till Shin Megami Tensei-spelserien när det kommer till rollspel av Japansk natur. Tror det är min favoritspelserie punkt slut ärligt talat. Och 3an i main-line serien, Shin Megami Tensei: Nocturne, släpptes på... 24/06 Det har jag också märkt, skulle liksom inte klaga allt för mycket om ett nytt spel kom ut och såg ut som ett Ps2 spel i HD och med lite postprocessing. Jag har försökt gilla Final Fantasy spelen, men jag kan inte. Av de 4-5st som jag testat så var det... 23/06 tror inte gamla gamla spel har vissa av sakerna av ovan;) Det var inte bättre förr:) 22/06 Det är några få spel jag haft problem med jag med, men det är definitivt inte många. Jag skulle absolut älska möjligheten att spela PS2-spel på min PS4a som downloadable PSN Store erbjudanden, men annars så har jag få spel jag vill spela som jag haft... 22/06 http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2014/07/glorious-pc-gaming-master-race-2.jpg 22/06 Det är absolut på grund av PS3:ans processorarkitektur, vet inte om det ens är möjligt att göra PS4:an bakåtkompatibel med PS3:an. Men flummig är väl kanske inte rätt ord, det var ju en bra tanke i grunden, tyvärr (för Sony, inte för oss andra) lönar... 22/06 Jo tack. Mitt MassEffect blåskärmar på min nya dator eftersom vissa ljudeffekter inte är kompatibla med EAX-konfigurationen på ljudkortet. Det går att lösa, men vem fan vill sitta och lösa blåskärmar när man ska köra sina gamla klassiker? Då tar jag hel... 22/06 Jag älskar PCSX2, spelar massor via det. Men faktum är att det är långt ifrån alla spel som fungerar. MGS3 har högvis med problem, tur nog finns ju HD utgåvan på Ps3 också. Det är lite för mycket pill med det är det jag försöker säga, ren emulering på... 22/06 No probs. Softmoddat och Moddat Phat PS2&PS3, med custom kylning och filter, ökar livslängden på dem, så spelar ingen roll om PS4 inte kommer få det, allafall för mig. Har dock inte inte köpt en PS4a för att köpte grafikkort istället ;) Och sen har inte... 22/06 Det bryr jag mig inte så mycket om själv personligen. När det kommer till PS2 så är i nuläget att lira sina gamla spel på PCSX2-emulatorn på PC bättre på alla sätt och vis. Spelen är ju till och med ordentligt mycket snyggare på grund av att man kan läg... 22/06
Skicka en rättelse