Tiden går som bekant fort när man har roligt. 2001 var året då den numera ikoniska #Counter-Strike-kartan de_dust2 först såg dagens ljus. Sedan dess har den hängt med i flertalet inkarnationer av spelserien, hela vägen fram till idag.

Vissa förändringar har det blivit längs vägen. För att se resan från #Counter-Strike 1.6 till #Counter-Strike: Global Offensive, är det bara att fästa ögonen på filmklippet nedan.

Ah, tack. Uppdaterar texten. 26/06 Och just cs_ står förmodligen endast för counter-strike. Det var de första kartorna och därav inte ett mer specifikt prefix. Som jag minns det hade många kartor prefix som talade om just vilken mod de tillhörde. (och för att spä på känslan av att vara... 25/06 Spelade fram till 1.6 sen slutade jag. Men kul att se detta, de har lyckats hålla kvar grundlayouten men ändå snyggat till det, man känner igen sig. 25/06 Det fanns ju as_ (Assassination) och es_banor (Escape) också, måste ha varit i beta 6 för 15 år sedan. Gillade verkligen as_riverside, as_forest, es_jail och es_frantic men dom fasades ju tyvärr ut :( 25/06 Jaha. Det hade jag aldrig kunnat gissa. Förstår fortfarande inte riktigt betydelsen. Det finns fler förkortningar i kartnamnen som inte heller säger mig något. Någon som kan förklara närmare? Vore kul att veta efter alla år som jag spelat. ;) 24/06 DE = Demolition har jag för mig. Hostage kartorna hette cs_office och liknande. 24/06 Första bilden i varje jämförelse bäst, sen blir det sämre och sämre. När jag spelade CS, för typ 5-7 år sedan älskade jag det (1.6) just för att kantigheten gjorde banorna så självklara och det handlade bara om spelförståelse och aim. Många multiplayers... 24/06 1.6 <3 24/06 Den nya versionen är fan deprimerande. DE_Dust2? Snarare DE_Concrete2... 24/06 Jag har alltid undrat vad "de" framför kartnamnen betyder, men jag har varit för rädd att fråga. :O Defuse? 24/06
Skicka en rättelse