Konkursen är ett faktum och i helgen går spelkedjan i graven.

När den i grunden brittiska spelkedjan gick i konkurs för tre år sedan köptes de nordiska butikerna av Nordic Games som sedan dess drivit verksamheten. Men samtidigt som butikerna har varit lönnsamma har organisationen lidit av gamla it-system och logistikkostnader - något som till slut satte företaget i konkurs.

De senaste veckorna har man därför försökt hitta en ny ägare till butikerna men det har inte lyckats. Därför stänger spelkedjan nu på söndag, med en sista rea på 70 % på det som finns kvar i butikerna.

Klicka för mer information

GAME Stores Group Sweden AB, som sedan den 8 juni 2015 har varit försatt i konkurs, har efter anbudsför-farande av konkursförvaltaren, advokat Christoffer Hamilton, inte lyckats hitta någon köpare till hela kedjan.

GAME har för närvarande 31 butiker öppna i Sverige. Med start idag kommer resterande 200,000 produkter säljas ut med 70 % rabatt. Söndagen den 28 juni kommer vara sista dagen som butikerna håller öppet.

Det restlager som sedan kan finnas kvar kommer att säljas i sin helhet efter anbudsförfarande. Flera intressenter har anmält sig.

Drömmer du om en egen spelbutik hemma så kommer du ha möjligheten att bjuda via sajten www.konkursauktioner.com med start nästa vecka. Där kommer spelhyllor, datorer, skyltar, glasmontrar och annat som tillhör butikerna att auktioneras ut.

Ledningen vill i och med detta meddelande passa på att tacka alla miljoner kunder som har besökt oss genom åren. Vi passar på att dela med av oss av lite kuriosa gällande GAME svenska verksamhet:

  • Butikskedjan startade i Sverige 1998 genom förvärv av dåvarande spelbutiken Game´s R Us i Täby Centrum.

  • Som mest hade kedjan 68 i butiker i Norden varav 46 i Sverige.

  • 2008 hade vi som mest omsättning vilket innebar att vi sålde spel för 620 miljoner kronor. Samma år kom hårdvaran Wii och spelen World of Warcraft Lich King, Singstar ABBA och Guitar Hero 4.

  • Sedan start 1998 t.o.m. idag har vi sålt spel för 5.3 miljarder kronor och 2002 introducerades begagnathandeln som senaste åren stått för ca 40 % av omsättningen. Vi uppskattar att GAME har sålt drygt 25 miljoner spel sedan starten!

  • GAME har under årens lopp varit ledande på att skapa en hype kring nyreleaser främst då genom olika kreativa förhandsbokningskampanjer och det spel som hade flest förhandsbokningar var World of Warcraft Burning Crusade med 25.000 stycken förhandsbokningar på releasedagen.

[ul]
[li]Retrolanseringen 2013 har varit en stor glädje för många gamla kunder. Vi har under retroperioden sålt 1000-tals gamla basenheter såsom Nintendo 8-bit, Atari 2600, Sega Saturn, Super Nintendo och t.o.m. ett exemplar av gamla Intellivision.

[/li]
[/ul]

Tycker det är lite tråkigt, jag har hittat många gamla PC-spel i begagnathyllan som jag aldrig skulle komma på att köpa annars. Utnyttjade 70%-rabatten till att köpa Record of Agarest War 2 Limited Edition (med uppblåsbar Felenne-docka, minihandduk och... 28/06 Jag var ju in på GAME och skulle fynda The master chiefs collection till xbone för jag sett att det faktsikt inte kostar mer än 3-400kr på nätet, hos media markt och elgiganten etc. Då tänkte jag... när det då var 50%. Perfekt ;D Men nej nej. 699kr BAM!... 27/06 699kr för D3 RoS. Nej tack. 26/06 Otroligt tråkigt och riktigt synd. 26/06 3kr betalade jag för Resident Evil 5 till xbox360 :p 70% rabatt på 10kr kändes awesome. Mest nöjd över Metal Gear Solid HD Collection till PS3 för ca 150kr :) 26/06 Gick ibland på Game och kollade, köpte nå spel nån gång. Aldrig reflekterat över att de skulle ha höga priser. Urtråkigt då en tv-spelsbutik försvinner. Inte lika förjävligt som då Kapten Krok flyttade ut på vischan men, ändock synd. 26/06 Passade på själv att köpa in en 20-tal PC-spel för inga pengar alls (ca 700kr totalt)... bra pris :). Visst, flera av spelen var äldre, men spelar ingen roll. Det är bra spel som jag alltid velat ha, sedan så passar spelen perfekt till mitt arkiveringsp... 26/06 Jaha på så vis. Ja man får väl kanske bege sig dit igen nu under helgen då. 26/06 Så sant, minns när jag bodde i Umeå för ca. 5-7år sedan så fanns det 3-4 butiker med fokus på spel och man kunde spendera lördagarna med att gå mellan dom och leta intressanta spel och de bästa priserna... 26/06 Dom stänger igen på söndag för gått, sedan går konkursbolaget in och säljer rubbet på aktion, blir inte lägre en 70% så gå ditt och plocka några begagnade spel. spenderade själv 220 kr för 13 bra spel, några gamla pärlor som Lost Odyssey och project syl... 26/06
Skicka en rättelse