Blåsor, förhårdnader och stela leder - trots att gamepads och möss blir skönare gaming inte skadefritt.

Förr kallades det Nintendoitis. De där skavsåren som man fick av den i backspegeln ergonomiskt vidriga 8-bitarskontrollen men trots att gamepads och möss har blivit bättre utformade kan spelandet ändå slita på på händer.

En av våra bloggare kallar det "Demon's Souls-tumme" och den följande diskussionen gör det uppenbart att det fortfarande finns mycket att göra ur en ergonomisk synvinkel. Den positiva responsen på gårdagens nyhet om Dr Levi Harrisons handövningar för gamers fick oss att formulera frågan om spelandet sliter på din kropp.

Ja, fast med dåliga knäleder och dåliga korsband på ena knäet så tror jag inte riktigt på det här med löpning när promenader är mycket nog när man har bra dagar... 01/07 Spelar jag på en dator utan handkontrol så får jag ont i ryggen antagligen för att jag sitter fel. Så nu spelar jag 95% på konsol istället får då lite ont i nacken ibland. Men oftast så är det inga problem har ju ett rörligt jobb så spela inne efter job... 01/07 Spela tortyrscenen i MGS på högsta svårighetsgraden och försök påstå att fingrarna inte slits... ;) 01/07 Jag är inte drabbad själv, men jag har sett att med rätt träning kan det bli skillnad... länk (http://www.vf.se/hela-livet/emmas-vag-fran-reumatiker-till-maratonlopare) 01/07 Har problem med ryggen men spelandet är bara en del av det. Kan få ont i ögonen, men det vanligaste för mig är ont från kombinationen glasögon och hörlurar. 30/06 brukar få ont i ögonen/torra ögon om jag sitter för länge. Har även upptäckt att jag har ett svagt monotont ljud i öronen när jag stänger av datorn och suttit för länge, typ tinnitus men försvinner efter en natts sömn. 30/06 Om man dessutom är reumatiker? 30/06 Jag har haft problemet om jag sitter länga framför dator i många dagar så börjar det rycka i mitt ena öga, väldigt irriterande. Brukar ske när man har längre ledigheter. 30/06 Ont i ögonen borde finnas som alternativ. 30/06 Ryggen och lite nacke för mig men det beror nog mest på att jag är en latmask och inte tränar. 30/06
Skicka en rättelse