#Metroid-fansen har längtat efter ett nytt spel i flera år, och under årets E3-mässa hörde #Nintendo äntligen bön. Ja, förutsatt att det var en bärbar spinoff med co-op som eftersöktes.

För de flesta var det inte alls vad som önskades, vilket fått över 20 000 personer att skriva under en namninsamling för att få Nintendo att avveckla #Metroid Prime: Federation Force. I en intervju med Mashable bemöter Nintendo-chefen Reggie Fils-Aime kritiken:

– Vad fansen såg var något i Metroid Prime-universumet som de inte förväntade sig. Reaktionen har varit negativ. Det går inte att linda in det, förklarar han.

Men istället för att böja sig för de kritiska rösterna försäkrar han att spelet är fantastiskt och att fansen bör lite på dem. Ungefär som Reggie brukar göra, med andra ord.

– Alla som har spelat spelet var väldigt nöjda. Min önskan är att fansen litar på oss.

– Vi tar våra fantastiska varumärken och förnyar dem – gör dem fräscha och lockande för fans som känner till varumärket. Men vi ger dem nya saker att avnjuta.

Hur känner ni för Metroid Prime: Federation Force?

Döp om spelet och koppla bort det från Metroid helt så kan det säkert sälja flera dussin ex... 02/07 Hade de (+f-zero) släpps inom de två första åren hade jag varit nöjd. 02/07 Som många redan sagt så känns det som att Nintendo inte har koll på sin fan-base alls. Majoriteten av dem som spelat Metroid under sin uppväxt (och som vill ha en riktig uppföljare) är åtminstone 25+, men detta spel verkar rikta sig till en något yngre... 02/07 FRAMTIDEN ÄR DYSTER MINA BUKSVÅGRAR! FÖRSTA KÄRLEKEN ÄR ALLTID BÄST! VI SES ALDRIG /MVH 01/07 Tänk om... OM... Nintendo hade haft ett Super Mario Galaxy 3, Mario Kart, Smash Bros, Metroid, Star Fox, Pokemon (!), Zelda, etc. färdigt vid lanseringen av Wii U. Då hade det inte varit nåt snack om var skåpet ska stå. 01/07 Hahaha, fy fan! Nintendo fortsätter sin kk. Det måste ju sitta en industrispion på VD posten! Vars uppdrag är att sänka Nintendo... 01/07 Det känns som ett fall av "Vi slänger på ett populärt namn så kanske folk köper skiten" 01/07 Jag kan inte för mitt liv förstå varför man har slängt på Metroid-titeln på detta spelet, eller ännu mindre Prime-undertiteln. Lika korkat som att döpa uppföljaren till Wii till Wii U. Alltså jag älskar Nintendo men dom kan verkligen inte marketing. Mål... 01/07 Som sagt ingen koll på sina fans.. Konstigt att det går sämre och sämre för Nintendo. 01/07 Haha finns det någon under 20 år som gillar Metroid? De flesta Metroid-fans är väl snarare runt 30. Poängen är att fanbasen i stort sett består av vuxna människor och så gör de ett bäbis-spel, konstigt att det blir liv! 01/07
Skicka en rättelse