Ett effektivt sätt att få allas uppmärksamhet är genom att utrycka sig i kraftfulla ordalag. Det vet Dan Houser, vice-vd på #Rockstar och en av personerna bakom #GTA IV. I en intervju med New York Magazine totalsågar han "casual gaming", alltså anpassning till den breda publiken, samtidigt som han efterlyser innovation.

Fuck all this stuff about casual gaming. I think people still want games that are groundbreaking.

Intressant nog fortsätter han med att lyfta fram #Wii som en sann innovatör, att den vågar gå utanför ramarna; spelutbudet till Wii är som bekant till stor del avsett för en bred publik.

Efter det inledande skället fortsätter Houser med att i stillsammare ordalag berätta om utvecklingen av det unisont hyllade GTA IV, bland annat hur de gick tillväga för att skapa New York-klonen Liberty City och en kort bakgrund till några av stadens skruvade invånare.

Undersökningar har visat på att man just på grund av det aktiva deltagande får många fler indikationer på att det är just fiktion och inte på riktigt. Som åskådare får man emellertid inte dessa indikationer vilket kan förklara varför föräldrar har så... 07/05 Visst, det är samma innehåll som i filmer och TV-serier, men skillnaden är ju faktiskt att man själv gör det istället för att titta på. Därför tycker inte jag att mindre/omogna barn ska spela det. Det kan vara svårare för dom att skilja på spel och verk... 07/05 Intressant läsning där! Blir man besviken på ett spel som GTA IV då är man antingen jävligt ignorant pga the hype å bara vill vara en motståndare eller så har man ingen spelsmak eller ingen vidare filmsmak för den delen heller imo. Gillar du Action/Gang... 07/05 Man kan enkelt säga att ett "SINGLEPLAYER"-spel är totalt värdelöst om det inte har en någorlunda bra story. Fast storyn är ju tydligen inte så viktig för de flesta. =/ Därför så lägger väl inte spelskaparna ner tillräckligt med energi på den biten. 07/05 Rockstar e fanimej precis vad dom heter. Respect. Take 2 e rockstars dom med oxxå. Så jävla glad man blir när det finns sådana företag bland 90% tjock äcklig smörja folk kallar spel. 07/05 Med casual så tror jag inte han menar mainstream eller att det är populärt utan snarare att det är lite enklare typ som audiosurf. 07/05 Ja jag har sett QW demos och en del är riktikt sjuka, helt klart mest skill jag sett nästan så ögona poppar ur, sniff men jag är iaf typ bäst/heaton i r6:rouge spear iaf :]. Men ändå Iceman där älskar UT och är nog lite ironisk så du behöver inte låta... 06/05 Såna där hippie spel som spore etc är ju groundbreaking och casual samtidigt, fattar inte riktigt vad han menar. 06/05 Hoppas VERKLIGEN du var ironisk. Året är 2008 nu, inte 1475. 06/05 Håller med pliskin. 1. Detta är inte: "vi-uppfann-bajspr0n-men-får-inte-säga-damn-på-tv-USA" 2. Moraltant; vilken värld lever du i där ingen har hört svordommar innan de blir arton? Eller för den delen, fem? 3. GTA4 är nog mer än mediokert. 06/05
Skicka en rättelse