Pc-versionen av #Batman: Arkham Knight dras med sådana problem att det för tillfället inte går att köpa spelet. Enligt uppgift så var utgivaren #Warner Bros. Interactive medvetna om problemen men släppte spelet ändå: inte för att jävlas med kunderna, utan för att de helt enkelt tyckte att det var "tillräckligt bra". Uppgifterna når oss via Kotaku som snackat med en speltestare som jobbat med spelet.

"I will say that it’s pretty rich for WB to act like they had no idea the game was in such a horrible state. It’s been like this for months and all the problems we see now were the exact same, unchanged, almost a year ago.”

WB ska ha känt till problemen i månader, och de ska ha existerat i nästan ett helt år. En anledning till allt pc-trubbel ska vara att utvecklarna #Rocksteady Studios fick problem med konsolversionerna och valde att lägga mycket utvecklingskrut på dem, på bekostnad av pc.

En annan källa hävdar att Warner Bros. speltestare fokuserade specifikt på upplösningen 720p. Vilket är märkligt då de flesta pc-spelare med en hyfsad burk kör i 1080p eller högre. Detta förfarande kan ha bidragit till den sviktande prestandan.

Läs hela den matiga artikeln hos Kotaku.

Både PC och konsoller har alltid haft TV-upplösningar som bas för sina egna upplösningar. Innan Widescreen/HDTV kom så utgick PC från TV-formaten 320x200/60Hz (NTCS/USA) och 320x240/50Hz (PAL/EU). Alla standardupplösningar på PC har utgått från bildförh... 13/07 Härlig efterkonstruktion, hörrudu. 04/07 Frågar du ifall Rocksteady skulle ha vetat om detta? Rocksteady kan mycket väl ha vetat om dessa buggar men det är där hela denna artikel dyker upp då WB kan ha vetat om dessa buggar men ändå släppte spelet. Det är ju WB som bestämmer. Ber om ursäkt ifa... 03/07 Rocksteady skulle alltså aldrig ha spelat PC-versionen alls? 03/07 Vi kommer aldrig förmodligen veta den hela storyn kring detta utan kan bara spekulera. Vad vi dock vet är att Konsolverisionen av Arkham Knight som verkar funka okej var av Rocksteady och den hemska pc porten var av Iron Galaxy så jag ser bara två alter... 03/07 Det är ju svårt som utomstående att veta vems fel det är, påstod exempelvis Iron Galaxy att de skulle klara av det med 12 personer eller var det allt de fick betalt för? Någon ansvarig högre upp på WB eller kanske på Rocksteady borde vara den som valt... 03/07 Hata inte Rocksteady för detta, det var Iron galaxy studios som stod för PC porten av Arkham knight. Dessutom om ni kollar spelets credits så var det endast 12 personer därifrån som gjorde porten. Dessutom har studion ingen vidare historia av PC utveckl... 03/07 Och vad har det med nedsatt pris på Steam att göra? man får ju ändå räkna från Steams ordinarie pris (60€?) och inte vad nån annan säljer det för. Hade jag köpt det någon annanstans hade jag troligtvis inte kunnat lämna tillbaka det (inte lika snabbt... 03/07 Ja och så testade de bara på highendmaskiner. 03/07 Nix, jag får inga fps drops to single digits. ___ Jag tror att det är WB som har tryckt på en snabbare release... precis som att jag tror inte att Rocksteady beslutade om att göra DX11 stöd till Arkham City, det var ett marknadsföringsbeslut taget av... 03/07
Skicka en rättelse