Bara logistikkostnaderna uppges ha varit över 2 miljarder kronor.

Läbbiga spel är en sak men något som verkligen kunde skrämma Xbox 360-ägare under de första åren med konsolen var den beryktade Red Ring of Death - ett fel som gjorde konsolen obrukbar. Problemen var så utbredda att Microsoft till slut fick skapa en ny garantipolicy som gav alla med trasiga maskiner en ny inom tre år från köpet. Det var ett mycket kostsamt med nödvändigt beslut enligt den tidigare Xbox-chefen Peter Moore.

Moore, som numera jobbar på Electronic Arts, avslöjar i en podcast-intervju att det kostade #Microsoft närmare 10 miljarder kronor - två av dessa var ren logistik och han skämtar om att Fedex aktie måste ha stigit i höjden.

Han menar dock att det var en nödvändig kostnad - att varumärken inte hade överlevt annars och att uppföljaren Xbox One aldrig existerat. Han var ändå nervös när han presenterade problemen, och den kostsamma lösningen, för Microsoft-chefen Steve Ballmer som dock aldrig tvekade utan godkände det på en gång.

jag hade en begagnad xbox 360 arcade som jag inte fick lagad pga att den just var begagnad. Tidigare ägare hade registrerat den eller nått sånt så då gick det inte. Sen köpte jag mig en Xbox 360 Elite den fick också RRoD efter 1 år. då skickade jag in... 04/07 Men de tog sitt ansvar, eller hur? 03/07 jag satt och lyssnade tidigare på jobbet idag. SOm jag förstod var det något i lödtennet som släppte när det blev för varmt. Lätt att kasta skit och kalla folk amatörer men det är rätt komplexa system. 03/07 Kolla på klippet så pratar dom lite om orsaken till det. 03/07 Fanns det någon förklaring till varför det blev så där? blev dom överhettade? kom ihåg att dom lät så in i h*vete då man spelade... 03/07 Jag skickade in min krysslåda två gånger (man fick 1 månad XBL varje gång men det sög ju eftersom den var borta 3 veckor och man hade ett 12 månaders abonnemang). Den tredje gången jag fick RROD fick jag en ny box. Jävligt dålig kvalitet på produkterna... 03/07 Man förtjänar den kostnaden om hårdvaran uppenbarligen är så värdelös att det kostar så mycket i efterhand att reparera. 03/07 Världens bästa vet jag inte, men håller Svensk standard. fick RROD på en begagnad arcade maskin fick den bytt (fick en månad xbl gold som plåster på såret), något halvår senare försvann det en massa pengar på mitt konto genom XBL utan att jag har köpt... 03/07 Var en riktigt intressant video där man fick lite inblick i hur det har sett ut bakom kulisserna, alla som är gamers borde se denna. =) 03/07 Världens bästa kundservice, vad mer kan man säga. 03/07
Skicka en rättelse