Du kan säkert gissa vem som är numero uno men känner du igen de andra?

Det råder ingen tvekan om att gaming är gigantiskt på Youtube och i svallvågorna från Felix Kjellbergs astronomiska framgångar har oräkneliga gamers försökt bli lika populära. Förutom kändisskapet finns det en annan uppenbar morot - de som lyckas blir mångmiljonärer.

Att veta exakt hur mycket folk tjänar är dock svårt - om man inte är taxerad i Sverige där deklarationer är allmänna handlingar. Därför finns det mängder med sajter som försöker analysera antalet prenumeranter och månatliga visningar på Youtube-kanaler för spekulera i inkomsterna. I videon ovan har man gjort just detta och eftersom vi de facto vet vad Pewdiepie drog in annonspengar förra året verkar beräkningarna stämma ganska bra.

ManyATrueNerd, punkt.. 18/07 Jag är förvånad att så många av dem är Minecraft-spelare. Verkar vara populärt att titta på. Men så är väl det många barn som spelar Minecraft och det verkar vara dessa som tittar mest på let's play-videos. Tyckte Pewdiepie var roligare när han spelade... 11/07 Så även om man av misstag besöker de "politiskt korrekta" youtubarna, så inbringar de cash åt dem. :( 07/07 Gillar faktiskt elrubiusOMG, fast bara sett hans Life Is Strange videos: https://www.youtube.com/watch?v=DhKL12q05JE 07/07 Kul att någon lyckas med sin dröm. Tror dock inte han hade tänkt sig så mycket pengar i slutändan. Vi får väl hoppas han är socialist som de flesta av oss svenskar så han gör något gått med pengarna. 07/07 Definitivt! Jag tål fler men Frankie är utan tvekan en favorit. :) 07/07 FrankieOnPC1080P är den enda jag tål än idag. Vet inte hur han gör de, man han lyckas göra DayZ t.om kul! 06/07 Nån som vet hur mycket AngryJoe tjänar? Tycker han är överlägset bäst när det gäller youtube-gamers visst han kan vara högljudd och gapig men det finns en intelligens och charm i hans humor (speciellt hans sketcher) jämfört med alla andra pewdie pie kar... 06/07 Visste inte att Jacksepticeye tjänade mer än Markiplier. Där ser man! Bra jobbat! De tycks ju ha skitkul med vad de gör så kör på. :) 06/07 Han kan inte förbruka dem, om han nu inte vill betala upp åt 60% statlig skatt. Men den svenska avundsjukan har inga gränser kanske. 06/07
Skicka en rättelse