Och multiplayer beskrivs som "Doom möter Quake 3" - nu blev vi faktiskt intresserade - men en detalj i intervjun gör oss besvikna.

Det blev mycket blandade känslor efter att #Id Software visade upp #Doom på E3. Vissa älskade det rakt av, andra oroade sig över att #Doom 3-besvikelsen skulle upprepas. Att göra ett en modern tappning av de klassiska spelen från 90-talets mitt var till och med svårt för #id Software som efter år av utveckling skrotade det mesta och började om.

I en intervju med brittiska Metro pratar Mark Stratton vad som gick fel och vad man försöker fokusera på nu. Bland annat ska man försöka fånga den lite mer oseriösa känslan originalen hade och öppna upp ytorna. Han beskriver banorna som skejtparker - områden där spelaren kan improvisera och hitta sin egen stil för att mosa fienderna.

Ju större dom är, desto fler raketer skjuter dom från underarmen

Enligt honom är det också många på studion beskriver multiplayerläget som en blandning mellan Doom och Quake 3, vilket ju låter lovande.

Det finns ett demonrum på många av banorna och man slåss om det, och lite som en quad damage kan spelare förvandlas till en demon och få en helt annat spelupplevelse. Det ändrar dynamiken för laget som inte har demonen och som såklart försöker ta tillbaka rummet.

Det som dock gör oss lite besvikna är att Stratton bekräftar att vi inte kommer att få besöka jorden i spelet - händelserna verkar vara fokuserade på Mars och i helvetet.

Fast Hell on Earth i modern tappning hade ju inte varit helt fel :D Sak samma, jag håller bara tummarna för att handlingen är en uppfuljare till Doom 3 och inte en remake igen. P.S - vet att det är lite udda att bry sig så mycket om handlingen i Doom,... 09/07 nån som vet om det finns coop Campaign play? i spelet 08/07 Fram med rullbrädan, här ska spelas doom! 08/07 Jag är bara glad att de fortfarande trycker ut ett spel ibland på ID. Alltid med hoppet om att de satsar på ett nytt multiplayer i spelserien quake. Men innebär det bara ett sweet single-äventyr ala Doom. So be it. Men jag saknar Carmack :-( 08/07 Verkar ju inte alls coolt... =/ Alla som testat Brutal Doom måste väl hålla med om att detta ser så mycket bättre ut än det man får se i denna teaser? Det där med att man attackerar fienden med en specialare och får någon jättelång animation är helt åt... 07/07 "Id": Banorna i Doom är som skitparker Sådär, jag fixa till rubriken åt er =|. 07/07 Jag har ett litet önskemål, om ni på FZ redaktionen skulle vara ute på en resa eller liknande, där ni kommer i kontakt med ansvariga för DOOM, eller rent utav snubblar över lite info på nätets mörkare sidor. Skulle ni kunna försöka luska lite i när och... 07/07 En reveal-trailer för ett spel brukar knappast vara i 100% attacktempo. Om du kollar hela videon igen (den med mp och hell-delen) så ser du att det finns gott om möjligheter för double-jumps och säkert rocketjumps samt ett väldigt snabbt tempo likt andr... 07/07 Men för fan! Trodde det skulle vara något illa om PC versionen inte att helvetet skulle komma till Jorden..................... 07/07 Att inte få besöka jorden är för bövelen ingen besvikelse. Det är bara tummen upp för det. Ju mer skruvade nivåer baserade på rymden och speciellt helvetet desto bättre. - Det är här oron ska ligga. Hur banorna kommer se ut. & även om vi kommer att kunn... 07/07
Skicka en rättelse