Innan Super Nintendo fullständigt dog ut ingick #Nintendo och #Sony ett samarbete vilket gick ut på att sistnämnda företag skulle utveckla en cd-läsare till SNES. Samarbetet brakade fullständigt ihop och ur detta föddes Playstation. Det har dock tisslats och tasslats om prototyper från utvecklingstiden, men det är inte förren förra veckan som vi faktiskt fick se, vad som troligtvis är, en livs levande Nintendo Playstation.

Idag publicerade Engadget ett uttalande från Sony-chefen Shuhei Yoshida efter att han ombetts kommentera de bilder och filmer som dykt upp.

"När jag började arbeta i Ken Kutaragis team fanns det ett system som hette Play Station och som kunde spela Super Nintendo-kassetter och hade stöd för cd-skivor. Jag spelade faktiskt några spel på den", berättar Yoshida.

Men om det hela faktiskt är en äkta prototyp vill inte Yoshida svara på utan lämnar oss frågande med ett: "Jag tycker att det är roligare om det får fortsätta vara ett mysterium".

Prestandan i sig med Wii var då aldrig något problem, dom sålde som smör i solsken ändå (över 100 miljoner sålda enheter, medans PS3 och Xbox 360 ligger på 75-80 miljoner enheter var trots deras mer kraftfulla hårdvara). Egentligen så har inte prestanda... 08/07 Och ändå är det inte mycket mer än en gimmick i MP10. 08/07 Om jag tittar vad Nintendo åstadkommer med sin hårdvara och jämför vad Sony + 3-partare åstadkommer till sin "next gen" PS4 så skrattar jag bara ännu mer. Hahahaha. Next gen förresten, om vi ska prata prestanda, min förra - om inte förrförra - speldator... 08/07 Hade det hänt så hade jag nog övervägt att skaffa en konsol. Finns några få spel jag vill spela som är ps exklusiva (ratchet... vilka minnen) och några fler som är nintendo exklusiva. Men inte tillräckligt för att spendera tusentals på på en konsol och... 08/07 Det har inget med det att göra, nintendo försöker inte klämma in fetaste grafiken så hårdvaran svettas och stapplar fram till skillnad från MS och Sony. Nintendo kör sitt egna race, tyvärr går det inte hem idag som det gjorde förr. PS4 och XB1 är just... 08/07 Om du skrattar åt Sonys prestanda... Vad borde du då göra om du tittar på Nintendos? Deras val av hårdvara har varit en eller två generationer bakom sina konkurrenter sedan Gamecube. 08/07 W00t, denna bit historia har jag missat helt. Om nu hans ex inte är fake så bör det ju vara värt en förmögenhet. 07/07 Hahahaha!! Sonys prestanda hahaha. Den var bra. Håll Nintendos guld borta från det träsket. För att kommentera själva artikeln, killen som pratar ger inget vidare intryck men själva enheten ser intressant ut. Får se om det kommer mer information nånstan... 07/07 Tycker endå den är lik en bild man fick se förr i tiden i super power på nintendo playstation. Men det betyder ju inte att den går att spela på, man vet inte. 07/07 the dream.. 07/07
Skicka en rättelse