Igår rapporterade vi om den finska Lizard Squad-hackern Julius Kivimaki som fick sin dom. Två år villkorlig sådan blev det för 17-åringen som bland annat gjort sig skyldig till dataintrång, bedrägeri och stöld av företagshemligheter.

En av de drabbade är John Smedley, som vid tillfället var chef för #Sony Online Entertainment (numera #Daybreak Game Company). Kivimaki ska bland annat ha stulit Smedleys personuppgifter och bombhotat ett flygplan där han var passagerare. Och Smedley är långt ifrån imponerad av domen. I själv verket verkar han hyfsat förbannad, och vänder sig som så många andra till Twitter för att ventilera.

Den serien var för bra. 23/07 Kom att tänka på den gamla claymotion serien "Celebrity Deathmatch" på MTV. -In the right corner, John "Twitterfeed" Smedley. Left corner Julius "Im-a-real-Hacker-bro" Kivimaaki! Lets see who of these contestant can win in a no rules deathmatch! 23/07 Du vet ju knappast omständigheterna kring detta. Att se saker i svart och vitt är ondskefullt. 11/07 Säkerligen men nu är ju inte det ämnet denna gång. Varför inte starta en tråd som diskuterar just straff för dom typer av brottslingar 10/07 Som jämförelse: En 17/18-åring som brutalt våldtog och misshandlade en 11-årig flicka fick nyligen sitt straff, vilket blev 22 dagars samhällstjänst. Om man nu vill känna iska över ett lågt straff, så finns det alltså värre saker att bli upprörd över. 10/07 Du får gärna utveckla det där med att universum skulle vara indeterministiskt. Samt utveckla hur determinism och fri vilja skulle vara kompatibla? Jag får inte ihop det nämligen. Att det skulle vara indeterministiskt håller jag däremot med om inte betyd... 10/07 "His parents need to be held accountable for his actions in addition to his going to jail" wat. 10/07 Det har du ingen aning om. Det är långt ifrån fastställt om vårt universum är deterministiskt eller indeterministiskt. Hittills så pekar det dock på att vårt universum är indeterministiskt. Oavsett så är inte fri vilja och determinism inkompatibla och... 10/07 Är man inte myndig så är man inte det. Det är lagstiftningen ganska klar om. Det finnas människor som advocerar livstid för swatting, det är ologiskt känslosamt skit som man håller på med i USA. Det land med flest medborgare bakom galler och i straffreg... 09/07 Kram! Edit. Fast nu är det väl ändå en åttaklöver. 09/07
Skicka en rättelse