Rota fram dina gamla disketter - det här kan vara den trevligaste retrokonsolen någonsin.

Nyproducerade konsoler som kan köra gamla spel har varit en stor grej senaste åren och numera kan du köpa maskiner som kan dra igång det mesta från Nintendo och Sega. Om du tillhörde Amiga-lägret har du dock fått förlita dig på andra sortes emulatorer och även om Armiga är just detta är det en förbaskat trevlig liten låda.

Utformad som en klassisk extern floppydrive äter den dina gamla Amiga-disketter och gör spelen körbara i ett nafs. I grunden ligger Arm-baserad hårdvara som kör Android så om du tröttnar på spelandet har du alla andra fördelar Googles mobila operativ har att erbjuda.

Tack för ditt utförliga svar! Det var vänligt av er. Jag hade inte tänkt på att min skärm faktiskt har VGA. Jag trodde dessutom att Amiga 500 hade någon slags "special" RGB- kontakt/standard. Det skulle naturligtvis vara den enklaste och billigaste lösn... 12/07 Konvertera till HDMI är inte helt smärtfritt eller billigt om det ska bli bra kvalitet utan frameskips/ryckighet och färgblödningar. RGB via VGA har juh Amigan som standard (23-pins-porten, enkel, billig mekanisk adapter till VGA-kontakt behövs såklart)... 11/07 Du kan nog fortfarande köpa Amiga disketter. Det går att föra över adf filer till dem från PCn. Lite jobb såklart, men har gjort det själv och det fungerar bra. Jag lade över alla ADF filerna till min XBOX 1. Men vet inte om Amiga emulatorn på XBOX 1... 11/07 Är kanske lättare idag då. Sist jag satt med Winaue var nog runt är 2000 och då fanns det lite info om hur man fick igång spelen. Vore grymt om de hade lagt in alla spel autoconfigurerade så att de startades med rätt inställningar direkt. 11/07 Det jag tänkte var att det skulle var kul att koppla Amiga:n till min vanliga datorskärm (ej tv). Den har endast DVI-D, men jag har en HDMI-adapter och en HDMI-switch. Det blir många olika adaptrar! :-) Det kanske finns något enklare sätt att lösa det... 10/07 Det börjar rycka lite i köpnerven då jag är för lat för att gräva fram och koppla in min gamla Amiga. Jag undrar dock hur många av de gamla disketterna som fortfarande fungerar? Brukade det inte följa med en RF-modulator när man köpte en Amiga 500 som... 10/07 Är det någon som kan tipsa om en HDMI-adapter (Scart till HDMI?) som är lämplig för Amiga 500? (Jag har kvar min Amiga 500, men har kasserat skärmen. Däremot går datorn att koppla till en gammal Samsung 'platt-tv' via Scart!) Sedan vore det lite coolt... 10/07 Hmm man kan ju lägga en order (169,00€), vågar man?, Jag skulle vilja se en test först. _________________________________ Product Description We are out of stock, please fill our Pre-order form if you wanna buy it. Armiga Prototype Full Edition. WHITE... 10/07 Tex Retron5 10/07 Jag har en fråga, ni nämner i artikeln att Nintendo har en maskin som man kan spela gamla nintendo spel på. Vad heter den? Det har jag missat :DTacksam för svar 10/07
Skicka en rättelse