Ett tecken på att man förmodligen spelar alldeles för mycket är när man börjar prioritera bort viktiga saker i livet för att istället sitta framför tv och datorskärm. En annan ganska stark varningssignal är om du drogar din parter för att kunna fortsätta spela.

Det sistnämnda har inträffat i tyska Nordrhen-Västfalen. I augusti 2014 spelade en 23-årig kille konsolspel med sin kompis när flickvännen kom hem från ett tiotimmarspass på jobbet. Killen beslutade då att droga henne genom att hälla "fyra eller fem droppar" i hennes te – något som fick henne att sova till eftermiddagen dagen efter.

Paret har, inte helt oväntat, gjort slut och domstolen dömde killen att betala 500 euro i skadestånd. Han erkänner att det var dumt gjort och påpekar att han nu varit drogfri i tio månader.

Via: The Local.

Vilken idiot. Han skulle hamnat i finkan utan att passera gå. 12/07 Finns det någon information av vad det va han droppade i? eller skriver vi om vad som helst? kan ju varit 4-5 droppar smält piggelin eller rohypnol? ska ni förmedla nyheter så ha lite journalistisk integritet. Det han gjorde va hemskt oavsett, SÅKLART,... 12/07 Jag köper öronproppar åt min hustru och hon har egen TV och mobil. Sen mutar jag henne med sex och små kärlekslappar som jag lägger lite här och där. Real LOVE! 11/07 Man måste se till omständigheterna. 11/07 Är dock milda straff på sådant idag. En kille våldtar en tjej och får precis vad han vill ha, hon anmäler, polisen hämtar honom och välkomnar honom till Hotell Finkan. Där får han sitta och gotta sig i 4-6 månader med dyr mat, internet, tv och vardaglig... 11/07 Du är ett skämt. Tänk om tjejen är en riktig bitch. Jag förstår inte folk som du. 10 år i finkan för en våldtäkt t.ex!? Tänk om du drar över en tjej, som sedan anmäler dig för våldtäkt. Fast du inte gjort det. Då blir du nog glad för att vårt rättsväsen... 11/07 Men bara sådana som har full voice acting antar jag :P 11/07 Tyvärr inte, spelar bara äventyrspel och rollspel... 10/07 Är du en FPS spelare? För då kan vi ju dra slutsatsen att alla FPS spelare har lässvårigheter :) "spelade en 23-årig kille konsolspel" 10/07 ja de smakar mint som fan, men blandar man ut lite av det i något annat smakar det inte så mycke alls, och har man kört ett tiotimmarspass på jobbet så räcker nog väldigt lite för att man ska sova lite längre utöver sin normala sömntid! 10/07
Skicka en rättelse