#Ubisoft, en av branschens största aktörer, har avslöjat hur försäljningen ser ut till de olika formaten. Guldmedaljen plockar Playstation 4 hem , då #Sonys maskin kniper hela 27% av de totala intäkterna från Ubisoft-spel under kvartalet som slutade den 30 juni 2015. Strax därefter hittar vi pc med 23% av intäkterna – en stor ökning mot 14% från samma period förra året, enligt Vg247.

På delad tredjeplats kommer Xbox One, Playstation 3 och Xbox 360, där varje konsol står för 11% av intäkterna. Det måste ses som anmärkningsvärt att Xbox One inte lyckats dra ifrån förra generationens hårdvara.

Wii och Wii U får nöja sig med 3% av de totala intäkterna. Övriga plattformar (antagningsvis Playstation Vita, 3DS och mobiler) ligger på 14%.

Uplay är väl det absolut minsta problemet? Ubisofts värdelösa portningar de senaste 10 åren borde till och med få Karl XII att förstå att man Köper INTE Ubisoft spel till PC utan att testa ett demo innan. A just det, finns inga demons idag, därmed pirat... 11/07 Child of Light och Valiant Hearts är ju görnajs. Nya Grow Home är också bra. Inget Uplay heller. 11/07 Jag hoppas på att HoMM 7 blir bra. Det kommer jag köpa isf. Jag tyckte mycket om 6an. Fast det är inte så mycket att trilskas med egentligen. Man kan tycka att det är onödigt men det är i alla fall användarvänligt, snyggt och man får roliga grejer att... 10/07 Längesedan jag köpte något med Ubisoft, de hade intressanta titlar i mitten av 2000-talet med Splinter Cell exempelvis, sen var de utgivare för Graw och Far Cry. Assassin's Creed blev en mjölkko, nej tack. Uplay lockar inte heller. 10/07 Tycker spelet var helt ok. Lite väl enformigt mot slutet men gillade storyn så jag kämpade mig igenom spelet. Ska bli intressant hur det blir i framtida spel. 10/07 När vi PC spelare ligger i "top" kanske vi slipper trasiga portar, trasiga spel och kanske får helt OK spel av detta skitföretag och kanske fler som följer det exemplet........ Vi får hoppas iaf 10/07 Jo, men vem vill använda skitprogrammet? Jag skippar hellre alla Ubisofts spel än att använda det och jag vet att det finns många som har samma åsikt. Jag fick Black Flag med mitt grafikkort. Uplay kraschade ungefär en gång i timmen. Det kanske har bliv... 10/07 Ubisoft har inga spel som lockar imo. Köpte AC Blackflag digitalt på Xbone. Spelade 1 timme och avinstallerade det sedan. :) 10/07 "PlayStation 4 has surpassed 22.3 million systems sold worldwide, while Microsoft's numbers for the end of last year indicate 10 million Xbox One consoles have shipped to stores. It's shy about fresher figures, but the company claims recent sales are... 10/07 Det är väl det som gör att det inte är så förvånande? Rapporten handlar om intäkter och inte antal sålda exemplar. När de säljer spel via Uplay så går alla intäkter till Ubisoft vilket det inte är i närheten av att göra på konsoler. Det är lite förvånan... 10/07
Skicka en rättelse