Nytt äventyrsspel gör ett historiskt nedslag i värld sällan skådad i spelsammanhang.

Vi har upplevt det blodiga slaget vid Normandies stränder, iskalla strider i Ardennerskogen och andra konflikter oräkneliga gånger men #1979 Revolution: The Game gör ett historiskt nedslag i Iran.

Spelet, som av filmer och skärmdumpar att döma, inspirerats av Telltale Games sätt att berätta en interaktiv historia försöker nu slå sig in i den hårda konkurrensen på Steam genom Greenlight-programmet. Se trailern nedan och avgör om det är värt din röst - det fick vår.

Jo misstänkte det själv. Hoppas de har haft det bra i Sverige! 24/07 Ja men det är uppenbarligen så att du är pro-monarkin i Iran och det är helt ok. Men att förneka att far och son-knug/diktator gjorde en hel del hemskheter mot folk (där de flesta inte var fundamentalistiska islamister, utan studenter och intellektuella... 24/07 Jag ogillar starkt din kommentar för att du med den fattar ett tidigt beslut om att mina föräldrar var islamister. Mina föräldrar var kommunister. De ville ha ändring på det hållet. Sen klan jag ju gott säga att du varken vet eller känner någon som har... 19/07 Hej om du säger att du är så på läst i ämnet och använder wikipedia som källa tror jag att du har några skruvar lösa. Om du var så på läst skulle du skicka riktiga källor, wikipedia användes i grundskolan inte ens gymnasie elever använder det längre.... 14/07 Revolutionen i Iran bestod från början av en mängd olika grupper med olika ambitioner och mål, många ville införa parlamentarisk demokrati i Iran och fria val, det var först en bit in i revolutionen då de mindre grupperna splittrades och Ruhollah Khomei... 13/07 Jag starkt ogillar dina föräldrar då, dom är antagligen pro-regering, onda islamistiska regeringen. Iranska revolutionen var Islamska Revolutionen, där en bättre period avbröts utav extremisters onda slag. 12/07 Vore ju riktig läsvärt att få någon äldre som upplevde revolutionen att spela det och recensera. För er historiskt intresserade kan jag utöver Persepolis (finns som film också) rekommendera "Operation Ajax": http://www.cognitocomics.com/operationajax/... 11/07 Lite OT kanske men kan verkligen rekommendera seriealbumet "Persepolis" av Marjane Satrapi om ni är intresserade av revolutionen i Iran ur befolkningens perspektiv. Inte så tungläst heller eftersom det är i serieform. Lånade den på bibblan för några år... 11/07 Återkom gärna! Intressant information överlag. 11/07 Intressant, dock har min pappa själv upplevt det där, tror han var runt 15 år då det skedde. Ska visa han detta sen och fråga hur han tycker det verkar 11/07
Skicka en rättelse