Om du lyckats armbåga dig fram till toppen finns det miljoner att tjäna.

När vi förra veckan skrev om hur mycket Pewdiepie drog in förra året var det många som blev överraskade. Men om han istället skulle ha ett framgångsrikt spel på App store skulle han tjäna lika mycket pengar på bara ett par månader.

Det är analysfirman Newzoo som tagit fram finansiell statistik från försäljningen under juni månad i Apples butik. Den visar både imponerande siffror men också hur viktigt det är att nå ändra fram till toppen.

Spelen på platserna 1-20 på den europeiska marknaden omsatte drygt 31 miljoner kronor medan platserna 21-50 bara omsatte 5,9 miljoner kronor. I Kina ser siffrorna likvärdiga ut medan platserna 1-20 på den amerikanska marknaden omsatte närmare 50 miljoner.

Värt att notera är hur många av de allra populäraste spelen är F2P och är beroende av mikrotansaktioner för att få in pengar.

Jo du missförstod. :) 21/07 Ja, usch, hemskt! folk sitter med näsan i böcker och diverse tidskrifter, alldeles självupptagna och ouppmärksamma! Eller missförstod jag något? :) 18/07 Nix, jag har lyssnat på musik, läst tidningar eller böcker när jag åkt pendeltåg. Det är ju inte direkt nödvändigt att sitta med näsan i mobilen så fort man inte gör nåt. Fullkomligt hatar min generation för det och äldre generationer som tar efter dett... 18/07 Omsättning på AppStore i 3 olika kategorier i tre olika regioner under juni månad... Edit:...står det i FZs artikel, men när jag läser källan så börjar ju undra ifall de menar att de tagit siffrorna från Juni och visat vad omsättningen är per dag? 3,7... 14/07 Kan du inte lägga upp en bild när du sitter och spelar på din dator eller konsol på pendeltåget? 14/07 Jag får inte statistiken att gå ihop. Candy Crush drar ju in ca en miljon dollar PER DAG enligt https://thinkgaming.com/app-sales-data/2/candy-crush-saga/ Hur kan då alla appar på plats 1-20 dra in under 10 miljoner dollar i EU + USA totalt tillsammans... 14/07 Ta en titt på Unity 5 till exempel, det går att göra spel till olika plattformar såsom Windows och mobiler. Det stödjer några olika språk, bland annat C# som är riktigt trevligt om du frågar mig. För att se om det är något du skulle gilla så kan du ta... 13/07 Till deras försvar får man väl säga att mobilen är bra mycket lättare att ta med sig. Ganska många som bara spelar när de väntar på bussen, har tid över på jobbet mm. De kör nog på konsollen eller datorn när de är hemma som alla andra. :) 13/07 spelar mest mobilspel när man sitter och luftbajsar på jobbet eller hårdbajsar hemma. Finns bara ett bajs-spel (pun intended) world of tanks blitz i mobilen. Frugan gnäller alltid lika mycket när man kommer ut på toan efter en 60 minuter - 1 1/2 timme... 13/07 HAHA tack för era positiva svar :). Fast jag är inte så bra med programmering och så. MEN om någon kan de så hjälp mig gärna :). 13/07
Skicka en rättelse