Marios skapare kommenterar sin bortgångne vän och kollega.

Nintendo-fans sörjer idag då Satoru Iwata gick bort inatt efter en tids sjukdom. Shigeru Miyamoto, som kallade Nintendo-ledaren både vän och kollega, kommenterar sorgen till IGN.

Jag blev överraskad av denna plötsliga nyhet och översköljd med sorg. Utvecklingsgänget på Nintendo kommer hängivet att fortsätta att arbeta efter den anda Mr Iwata och vi har byggt tillsammans för att nå de resultat han själv skulle ha varit nöjd med.

Tillsvidare leds Nintendo av Miyamoto och Genyo Takeda, som leder forskningsdelen på företaget, men skaparen av Mario är också en stark kandidat för att ta över rodret.

Wikipedia är ett dussin tangenttryck bort. 13/07 Tror nog de har mer erfarenhet än dig. 13/07 Jag menar vill FZ sticka ut lite extra utöver alla andra sidor som inte kommer med det där lilla extra för att göra sina läsare glada så är det helt upp till dom. 13/07 Gör det. Men för mej är inte folket bakom spelen specielt vicktiga jag bryr mej helt enkelt inte om vem dom är. Det var mer ett tips om hur man gör nyheten mer intressant. Synd att det inte gick fram till alla. 13/07 Ja jag jämför för jag tycker båda är lika fel. Jag har i princip suttit framför datorn/konsoller i x antal timmar varje dag i över 20 år och jag är nog vad folk kallar "gamer". Jag visste inte vem den snubben var för jag är som sagt inte intresserad av... 13/07 Jämför du Baldurs Gate mot Nintendo? Att jämföra äpplen o päron brukar man säga... Nej, det är inte samma sak helt enkelt för att det inte är det. 13/07 Tråkigt med onödiga kommentarer så som "vem är detta?" och de som sedan svarar på dessa genom att inte ens ge någon info. Vill man veta är det väl bara att googla. Vilken pissig start på veckan, vila i frid Iwata. 13/07 Helt sjukt att skriva något sådant. Jag visste inte heller vem han var. Jag har inte ägt ett Nintendo sedan 8-bitars men jag är "gamer". Vet du vem som var projektledare för Baldurs gate? Inte? DU är ingen gamer! Lika knasigt påstående om du frågar mig. 13/07 Då vetefan om du vet vad Nintendo är. 13/07 Nintendos vd sen typ 9 år tillbaka, snubben bakom både Wii och DS... Att du inte visste det men hänger på spelsidor är lite grann som att hänga på metal-sidor men inte veta vilka Iron Maiden är... Men jag tänker inte vara mer dryg mot dig, visst FZ hade... 13/07
Skicka en rättelse