Forna Ubisoft-producenten gör som Amy Hennig och ska jobba med Star Wars hos EA.

Jade Raymond har ett snyggt cv hos #Ubisoft med bland annat #Assassin's Creed och #Splinter Cell: Blacklist. Nu börjar ett nytt kapitel i hennes liv då Raymond ansluter sig till #EA, för att starta upp Montrealstudion Motive, som bland annat kommer att jobba tätt ihop med #Bioware.

– Jag kan inte tänka mig en mer spännande tid att vara en del av EA, skriver hon.

Men det är inte allt. Extra spännande torde vara att Raymond kommer att vara djupt involverad i Dead Space-studion #Visceral Games. Raymonds första EA-projekt blir Viscerals Uncharted-liknande Star Wars-äventyr, som skapas under ledning av Amy "Uncharted" Hennig.

Raymond och Hennig. Det kan mycket väl vara ett drömteam i vardande.

– Jag är exalterad över att det första stora projektet vi kommer jobba på i Montreal kommer ha Amy som creative director. Möjligheten att jobba med henne och Visceral-teamet, att leka med Star Wars-universumet, är en möjlighet du bara får en gång i livet.

Kanske är det dags att se över reglerna, de har vad jag vet inte gjorts sedan tidernas begynnelse. 14/07 Jag respekterar ditt resonemang och rättar mig därefter, jag vill dock påpeka att det är betydligt lättare att anpassa sig efter forumregler som står utskrivna snarare än att navigera ett minfält som resulterar i diskussioner som denna. 14/07 Det brukar vara det som åberopas. Men en diskussion sprungen ur en kommentar som "tjejer har ingen i spelbranschen att göra!" och som följs upp av saker såsom "Fast det är ju så kvinnor fungerar, de nästlar sig in till vad de är ute efter och hoppar av... 14/07 Har någon talat om yttrandefrihet? Det som togs bort var en diskussion som i högsta grad hölls inom de regler ni satt upp för sidan, er egna "yttrandefrihet" om du så vill. Är ju inte första gången man ser det från dig, men får det dig att känna dig som... 14/07 Får man undra vad det var som skevs 14/07 Censur? Sen när föll vårt forum under någon form av yttrandefrihet? Jag tog bort en dialog som inte hade på sajten att göra. Enkelt. 14/07 Ja efter Watchdogs så lär hon ju inte vara så populär, så hon lär passa väl hos EA. Bara hon håller sig borta från Mass Effect så är det lugnt. 14/07 Vet inte vad du syftar på men jag nämnde aldrig någonting om kvinnors kompetens som spelutvecklare. 14/07 http://i300.photobucket.com/albums/nn15/Huskrrrr/worlds-smallest-violin.jpg 14/07 Redaktionen gick (med all rätt) in och tog bort en del inlägg som anspelade på att kvinnor skulle vara mindre dugliga som spelutvecklare. Själv ser jag framemot en större variation av spelutvecklare när det kommer både till kön, ålder och etnicitet vilk... 14/07
Skicka en rättelse