Filmstudion Universal har köpt filmrättigheterna till #Bioshock från #Take-Two Interactive, det skriver branschtidningen Variety.

Redan nu är det känt att Gore Verbinsky, regissören bakom Pirates of the Carribean-filmerna, kommer att regissera. Manusförfattaren John Logan (som bland skrivit Aviator) ligger i förhandling med filmbolaget om att medverka.

Enligt Take-Twos ordförande Strauss Zelnick är kontraktet med Universal konstruerat för att undvika en repetition av den misslyckade Halo-filmatiseringen som aldrig blev av. Gore Verbinsky berättar för Variety:

I think the whole utopia-gone-wrong story that's cleverly unveiled to players is just brimming with cinematic potential,"..."Of all the games I've played, this is one that I felt has a really strong narrative.

Än finns inget datum för när filmen kan vara färdig men Verbinsky berättar att produktionsarbetet kommer att starta så fort Logan skrivit manus.

Så länge Uwe Boll håller sig långt borta kan det nog bli bra. Tyckte Verbinski gjorde ett rätt bra jobb med alla Pirates-filmerna men det är ju bara min åsikt. 29/05 Coolt, det kanske kan bli bra. Jag vet att många spelfilmer brukar bli ganska dåliga, men det bestämmer den som gör filmen, jag kan lova att det finns och att det går att göra bra filmer av spel. Själv gillade jag Hitman filmen, i början tänkte jag "Men... 12/05 Låt Uwe Boll regissera!!!!!!! FTW!!!!!!!!!!! :P Men det fanns ju stora korridorer oxå. :P 11/05 Kommenterar inte så ofta (läs: aldrig), men när ett klipp ur en av de bästa sitcomsen ever visas måste jag bara kanalisera min glädje på något sätt.. LEGEN ................................................. DARY 11/05 Den här kommer säkert rocka :)! Finns ju bra spelfilmer... personligen så gillar jag Silent Hill och måste säga att om man har glimten i ögat så är Resident Evil filmerna ok underhållning :> 11/05 Bara vänta och se om det blir någoT bra 11/05 hmmmmmmmm....... spel som blir film och vise versa blir sällan bra men den här har ju faktiskt en riktig story tillskillnad från andra som ej ska nämnas så det är bara att vänta och se. 11/05 Ville verkligen gilla hitman, men tyckte tyvärr inte om den för fem öre... 11/05 Hitman var faktiskt bra underhållning tyckte jag. angående Bioshock, jag har fortfarande inte orkat komma mig för att spela spelet. Tror faktiskt jag väntar ännu längre och ser filmen först. Jag är precis som någon sade hyfsat less på korridorspel, och... 11/05 Jaaa.... 11/05
Skicka en rättelse