[n=24837 Nyheten] om att #BioWares kommande pc-version av #Mass Effect skulle kräva autentisering över Internet var tionde dag väckte en storm av protester. BioWare och #EA har delvis gett vika för kritiken och meddelar nu att just den biten är slopad. Autentisering kommer att krävas första gången spelet startas och när nytt spelinnehåll laddas ner. Du får dock fortfarande bara autentisera på max tre olika datorer; förfrågningar om ytterligare auktorisationer avgörs från fall till fall av EA:s support. Det kan således bli knepigt med omformateringar, uppgraderingar och dylikt.

Kritiker pekar också på att det grundläggande problemet - att kräva onlineaktivering, och begränsa antalet sådana, för ett singleplayerspel - kvarstår. En tes som framförs av flera är att tiodagarsgrejen helt enkelt var ett gammalt trick i sann machiavellisk anda - presentera först något riktigt illa, så är det egentliga alternativet (som bara är illa) lättare att smälta. Ytterligare en aspekt är att det förmodligen är ett effektivt sätt att ta död på begagnatmarknaden för spelet.

Det känns som om de inte riktigt tänkt till innan de presenterade det där systemet. 29/05 Vem har inte haft problem med Windows 3 datorer endast drabbel igentligen, 20 hadde varit bättre för en del byter datorkomponenter rätt ofta, men 3 låter som en säker inkomst vem bryr sig att en del måste köpa nya kopior för dom älskar spelet dom är det... 14/05 C0D4 är väl ändå bevis på motsattsen? 13/05 Det där håller jag inte med om. Alla spel är gjorda för PS3 och Xbox360 och sedan konverterade till stackars PC och dessutom konverterade dåligt så det är faktiskt sämra på PC. 12/05 Dom kan få ja hur pass hårt skydd dom vill, men det ska inte dra någon prestanda, och det ska ta mig fan gå att formatera/uppgradera datorn hur många gånger jag vill. 12/05 Fel. Att ge sig in i spelbranschen är ett dåligt karriärsdrag oavsett om man är grafiker eller programmerare. Tar man bort ordet "mycket" så blir det dock rätt. ;) Sen finns det ju en massa lågavlönade programmerings- och grafikerjobb, men är man vass... 12/05 Bra där med bilnyckelsjämförelsen... Tänk dig om Volvo skulle sälja bilarna endast med personligt fingeravtryckslås som inte går att överföra. Du kan då inte låta din fru/man/kompis köra bilen, och ej heller sälja den när du vill skaffa ny. Skulle du... 12/05 Skall de sänka användbarheten så måste de också sänka priset. Noll andrahandsvärde, omöjligt att låna ut spelet till kompisen när man spelat klart etc... vad håller de på med? Säljer de det för 100 spänn i stället för standard-fullpris så är det kanske... 12/05 Blir väl som vanligt då att de som är smarta laddar ner spelet och slipper allt det här skitet. Precis som med HL2 som jag köpte men det fungerade inte! Tog hem kopian och den fungerade utmärkt! Pinsamt! Skrev mail till Valve om detta men de svarade int... 12/05 Om spelföretag kräver att konsumenter skaffar en internetuppkoppling som kostar pengar för att spela spel som egentligen går att spela offline så gynnar de piratkopiering eftersom det är enklare att piratkopiera med en internetuppkoppling än utan en int... 12/05
Skicka en rättelse