I mars meddelade #Blizzard att field of view skulle vara låst i deras kommande shooter #Overwatch. En av anledningarna bakom beslutet var att spelare som inte vet vad FOV är för något skulle få en nackdel jämfört med de som har koll på läget. 60 grader vertikalt och 92 grader horisontellt skulle inställningarna låsas till. Men nu har de ändrat sig och släpper inställningarna fria. En Blizzard-representant förklarar:

"We’ve implemented the FOV slider to provide players with options in consideration of aiming preferences, viewmodels, dizziness and nausea. We are constantly fine-tuning the game, and will remain open to feedback as testing continues."

Betan för Overwatch drar igång i höst och gissningsvis hinner spelet förändras en hel del till innan dess.

Sant, bara att dom finns alla på PC.. eller vänta? 17/07 Är inte svåra än att förklara det i en laddningsskärm, så kommer de som spelar effektivt att få reda på det. 15/07 Jo jag förstår vad du menar, skrev ihop allt rätt snabbt och kanske skulle ha valt att formulera lite bättre :) 15/07 Bara det är lik, frags & gibs i alla glada hörn så är publiken frälsta. 15/07 Och även i det oförsvarbara scenariot att den låses till ett fps till PC år 2015 - även då - så bör den ändå låsas kring 110-120. The m-fing point remains, 75 fov med kaskadspya är omänskligt. 15/07 Dom flesta verkar helt glömma av att en del personer rent av mår dåligt av för låg fov. Nu vet jag iinte vart det gänsen ligger för även den mest känsliga av spelare. Men det borde iaf vara en no brainer redan där att ha med möjligheten att ändra. 15/07 En smaksak menas att man har mycket att välja på, vi som får ont i huvudet pga för låg fov har inte den lyxen, om spelet inte stödjer den FOV som vi vill ha kan vi helt enkelt inte spela spelet. Inser att det är en struntsak att klaga på när han hade... 15/07 Din kommentar är ju dock rätt motsägande, ja vissa får ont i huvudet eller blir illamående av för låg fov, vilket gör att det faller dom i smaken att ha högre fov. Sen så får inte alla det, finns folk som föredrar att ha lite olika inställningar, vilket... 15/07 Herregud vad gammal jag känner mig nu... Folk snackar om att köra med 75-90 i FOV, på min tid var det minst 110 i FOV man var tvungen att köra i Quake för att ha en chans att hänga med på vad som hände i spelet. =P 15/07 min gräns går vid 80 fov. normalt kör jag på 90 fov då det känns naturligast för mig på en 16:9 skärm. det var en av orsakerna att jag ej klarade av h1z1 var för att högsta foven var 75 och det gick inte jag kunde ej spela jag fick migrän utav det. men... 15/07
Skicka en rättelse