Snacket om drogandvändningen inom e-sport fick precis ett vattenfall på sin kvarn.

För några månader sedan skrev vi om diskussionerna om doping inom e-sport, där receptbelagda läkemedel med koncentrationshöjande effekter börjat bli allt vanligare. I en intervju med CS-proffset Kory "Semphis" Friesen erkänner han öppet att hela laget tagit preparatet Adderall, som bland annat används för att medicinera ADHD, under turneringsmatcher.

Uttalandet görs vid 7:48 i klippet

Laget startades av svenska Thomas "Kungen" Bengtsson som gjorde sig ett namn inom World of Warcraft och som bland annat har en hjälte uppkallad efter sig i spelets officiella kortspel. Vi har kontaktat honom för en kommentar på uttalandet.

Klicka för mer information

Launders (intervjuaren): What you're saying is it can be pretty easy to call over Seangares in that regard right?

Semphis: Yea that's my main issue with him, it worked for years in 1.6 I used to always give ideas and it worked and then in GO the same thing. The ESL comms were kinda funny in my opinion, I don't even care, we were all on adderall [laughs]

Launders: Really? [laughs]

Semphis: I don't even give a fuck, like its pretty obvious if you listen to the comms, I don't know people can hate it or whatever.

Launders: Everyone does adderall at ESEA LAN right?

Semphis: Yea

Launders: Just throwing that out there for the fans, that's how ya get good

Semphis: And you can hear it in the comms right, that's what was so funny to me like shit comms so hectic like yea, so yea that might clear up some of the questions of why it was like that.

Uppdatering: Vi slängde ut frågan till några svenska e-sportare och alla menade att Adderall-bruket inte existerar på samma sätt i den europeiska scenen. Dels används andra mediciner mot ADHD i till exempel Sverige och dels för att den skrivs mer lättvindigt i USA.

Skärp dig nu. Amfetamin (Adderall) och koffein är båda droger och båda är dessutom i samma kategori av droger (centralstimulerande preparat), som godsaveme skrev ovan. De har till del liknande effekt (koffein är dock svagare) men olika "mechanism of act... 01/08 Du hann före mig ser jag. Detta påstående om att Alkohol inte är fysiskt beroendeframkallande samt påståendet om att Amfetamin och "ADHD-medicin" (vilket i Sverige så gott som alltid betyder Ritalina eller Concerta, då Metamina är licenspreparat som bar... 30/07 Till er som är lite i det oklara med vad som är vad. Adderall är amfetamin och är en centralstimulerande drog, till de pajaser som hävdar att Koffein inte är en centralstimulerande drog kan snabbt kolla här. https://sv.wikipedia.org/wiki/Centralstimuler... 30/07 Mjo, tyvärr verkar det så. Lite obehagligt är det att dem inte ens har koll. Tack! Den funkar väldigt bra för mig, Ritalin och concerta fick mig att må dåligt. Så det är skönt att denna funkar bra i alla fall 24/07 Äsch, det är inte så konstigt. Många doktorer har förvånansvärt lite koll på hur de substanserna de skriver ut fungerar. Grattis till Elvansen förresten, det är som natt och dag för mig jämfört med Ritalin/Concerta. :) 21/07 Som vanligt två läger så fort diskussionen droger dyker upp i Sverige. Förståsigpåarna som läste samma hjärntvättade propaganda i skolan och svalde drogkommissionens budskap med hull och hår. Och så det andra lägret där mentaliteten är avslappnad och... 21/07 Men oj, då hade jag helt fel uppfattning om hur det funkade. Ber om ursäkt för att ha varit säker i min sak men bara snackat gojja. Skyller lite på min doktor som gav mig helt fel info om hur min medicin funkar osv (jag tar inte Adderall, men har tagit... 21/07 Du drar slutsatsen att eftersom koffein är en drog så är det likadant som "adderall" (ADHD medicin). Förstår du inte vad du själv skriver? 20/07 Alla är förvånade utom de som testat datorspel på amfetaminer... Det får du inte i Sverige. Det närmaste vi har här är Metamina eller apotekets Amfetaminsulfat. Båda är licenspreparat och skrivs inte ut särskilt lättvindigt. 18/07 Hur får jag tag på detta aderrall? 17/07
Skicka en rättelse