Trots relativt färsk konsolgeneration fortsätter de flesta storspelen till Xbox One och Playstation 4 att kämpa vidare med bilduppdateringen 30 fps. Lata utvecklare för traditionen vidare till pc där de istället för att optimera spelet helt sonika låser det till den lägre bilduppdateringen. Irriterande, tycker vi. Och TotalBiscuit – som hittat en fyndig lösning för att peka ut syndarna.

Den cyniska britten har skapat Steam-kuratorn The Framerate Police som listar spel med låst bilduppdatering. Informationen hålls objektiv och inkluderar eventuella åtgärder som spelaren kan ta till för att själv släppa bilduppdateringen fri.

Är detta något som intresserar dig extra mycket kan du gå med i Steam-gruppen för projektet och hjälpa till att lägga in spel i listan. Totalbiscuit förklarar mer om projektet i filmklippet nedan.

Följ Steam-kuratorn The Framerate Police

Tack till Sapiens för detta #nyhetstips!
Att se skillnad mellan 30-60 kanske är svårare för vissa, men testa att spela en karaktär i ett 3rd person spel och gör lite 360 graders mus rörelser, speciellt framför en PC, då känns 60fps barnrumpa lent, nästan som spelet inte kräver någon prestanda... 21/07 Vilken tur då att frames per second inte är något som genetik, för i så fall hade ju 60fps gjort spelen helt handikappade. "Lilla gubben." 19/07 FPS är något som ska gå upp inte ner, 2004 spelade man Counter-Strike i 100fps och det var minium. nu får man vara glad om spelet kan hålla 60fps tråkig utväckling. hade någon frågat mig vad FPS kommer vara i 2015 hade jag svarat runt 500fps 19/07 Marginella förändringar? Att ha en extra kromosom är en marginell förändring, men det gör väldigt stor skillnad gubben lilla.. 19/07 Jag ser definitivt skillnad mellan 30 och 60. Visst, ett bra spel med bra frametimes och lena animationer kan gå ok i 30fps om man spelar det med handkontroll, men så fort man kör med mus så vill man definitivt ha 60fps minimum. En hel del folk spelar... 18/07 Självklart blir inte ett spel bra bara för att det har hög framerate, men ett bra spel får du en bättre upplevelse med utan onödiga fps låsningar. För övrigt är det spel från 90-talet du nämner, tekniken går ju framåt, det var inte 30fps hackandet i sig... 18/07 Är precis likadan! Kan jag inte ha FoV 90+ i vissa FPS blir jag äckligt åksjuk o måste ligga ner i flera timmar.. Har även hänt i vissa 3:e personspel också på sista tiden. 18/07 Hade inte HL2 haft ställbar FOV hade jag inte kunnat spela det alls. Blev åksjuk så förbannat på runt 20 min, rätt intressant då ingenting annat har någon effekt. På andra spel med "fel" FOV i övrigt känns det bara lite otympligt men HL2 var helsjukt.... 18/07 För att det är en begränsning som inte borde finnas på PC, sitter folk på en monsterdatori så låt dom köra i den FPS dom kan. Och FOV spelar roll, personligen kan jag knappt spela ett spel med för låg FOV, jag mår väl inte illa som vissa gör men det kän... 18/07 Även om jag gärna hade kunnat slå ett slag för pc-spelare, om det varit påkallat, så hade jag inte bemödat mig om att efterfråga sånt som är sekundärt efter väldigt många andra saker som jag tycker de kan sopa rent inom först. Typ brahet, omspelbarhet,... 17/07
Skicka en rättelse