... som en mobiltelefon.

Många 70- och 80-talister inledde sin gamerkarriär på någon av Commodores klassiska maskiner, kanske en Vic-20 eller en Amiga-variant. Företaget lyckades dock inte hitta sin plats när Windows-datorer och renodlade spelkonsoler fick ordentlig styrfart och företaget gick i konkurs 1994. Därefter följde åratal av varumärkesbollande mellan olika företag men nu gör det comeback. Som en Android-telefon.

Det är en italiensk duo som lyckats förvärva rättigherna till varumärket inom mobiltelefonibranschen och snart släpps deras första produkt - en slimmad lur med två stycken emulatorer förinstallerade. Enligt en artikel på Wired är den utrustad med en 5.5-tums IPS-panel med en upplösning på 1920x1080, en ARM Mali T760 GPU och en Mediatek 64-bitars octocore-processor på 1,7 GHz. Vilket låter tillräckligt för att driva såväl C64-spel som Amiga-diton.

Modellen med 2 gigabyte ram kommer att kosta cirka 3000 kr medan den med 3 går loss på cirka 3650 kr. Både kommer att finnas tillgängliga i vitt, svart och retroflörtande biege. Inledningsvis kommer den att säljas i Italien, Frankrike, Tyskland och Polen med fler distributionskanaler i görningen.

Uppdatering: Via en kommentar på vår Facebook-sida uppmärksammades vi på denna artikel på Androidpolice som kritiskt granskar denna nya telefon. Efter lite grävande från dem och deras medlemmars sida visar det sig att den italienska duon tagit en redan existerande generisk produkt och helt enkelt bytt namn på den - en inte helt ovanlig manöver i elektronikbranschen. De påpekar också att mobilen de blott bytt logga på kostar hälften så mycket som Commodore-luren och att de två emulatorerna går att hämta hem gratis från Google Play.

En Köööörv?!?! 17/07 Jävligt intressant när man läser kommentatorsfältet. Övre delen (innan Calle uppdaterade nyheten) är väldigt positiv och vill köpa varan för den är cool och bra. Undre delen, efter uppdateringen av nyheten, är negativ och -"köp inte denna skit". Två ref... 17/07 Varför kan de inte bara låta märket dö en värdig död, istället för alla dessa bastard-produkter som de försöker klämma ur sista kronan ur... Denna telefonen kommer floppa. Snart nära dig, bindor, vindrutetorkare och prinskorv, allt från "Commodore"...... 17/07 Tyvärr bara ännu en våldtäkt av varumärket Commodore. Låt dig inte luras och köp INTE denna skit. 17/07 Det är tyvärr inte direkt så att man blir entusiastisk av nyheten när det bara är ännu en ny Android-telefon, likt den kommande Marshall London. Bortom det sega skinnet så är det samma mobil som resterande av Android-skräpet, hade modellen gjort entré... 17/07 Flopp på lång väg, kan lika gärna köpa någon random mobil och emulera spel. Eller via datorn och köpa en usb-kontroll och koppla till tvn. 17/07 Glöm inte caps load caps igen för att få igång spelet. 17/07 Hmmmm... Commodore != Android Amiga och C64/C128 var grymt skön hårdvara med underbart OS. Emulatorer finns redan. Detta känns som: Meh. 17/07 Uppdaterade nyheten med den infon. 16/07 Skuller rekomendera en oneplus one till er alla som är sugna på en ny mobil. Grymt snabb lur med bra kamera och riktigt bra ljud, plus en batteritid på ca 2dygn! Är så jäkla nöjd med min, 3gb Ram med ett pris på 2790kr för 64gb versionen! 16/07
Skicka en rättelse