Den 29 juli lanserar #Microsoft Windows 10 som mycket väl kan bli ett operativsystem för gamers – mycket tack vare DirectX 12. Men också på grund av andra funktioner.

En ny sådan är möjligheten att streama spel från Xbox One till datorn. Vilket kan vara behändigt om tv:n är upptagen och du bara måste spela ett Xbone-spel som absolut inte kan vänta. För att få det här att fungera måste du göra inställningar både i Xbox One och Windows 10, samt plocka hem en Xbox-app till datorn. Hur allt fungerar lär du dig på xbox.com där det också går att läsa om fler funktioner mellan Xbox One och Windows 10.

Med tanke på att en 15 meters HDMI kabel skulle gå för ca 45€ som ändå inte skulle räcka till och att PSTVn kostade 30€ ny så var ju valet ganska enkelt för min del. Dessutom så var PSTV ett självklart val jämfört med android emulator. Mobilnät i all... 20/07 Jag hade definitivt valt PSTV framför en Android emulator, men jag hade inte skaffat en PSTV bara för att streama bilden till datorskärmen. Då hade jag nog hellre lagt pengarna på en lång HDMI-kabel. Frihet är så klart alltid bra, men jag skulle aldrig... 20/07 Du menar alltså att remote play är skräp pga vilka enheter du kan streama till? Som jag sa tidigare så kan du streama till PC med android emulator. Annars är PSTVn väldigt smidig att ta med sig lite vart som helst iom att den ungefär är halva storleken... 20/07 Psnow är ju dock inget att hänga i julgranen, varför ska man behöva betala igen för titlar man redan äger? The last of us Remastern var däremot inget större jobb de gjort, till skillnad från deras kommande Ratchet & Clank-remake som ser fantastisk ut.... 20/07 Tror inte att XO är tillräckligt kraftfull för det. Såvida du inte vill ha nedskalad upplösning till 480p då dvs. Men man ska aldrig säga aldrig. Kan ju funka med de lite mindre krävande spelen. 20/07 Du strömmar bilden från Xboxen, så vill du återuppta ditt spelande är det bara att pausa (eller inte, om du inte vill) gå till datorn och sätta igång en stream. Bilden visas alltså helt enkelt på din dator också. 20/07 Riktigt nice när man vill sitta vid datorn och har två skärmar *tumme upp* 20/07 Vore schyst om det funkade med 2 skärmar, så man kan köra local co-op med bara 1 xbox. Alltså split-screen. 20/07 Har du så dålig fantasi? Dina upptummar är från korkade ponnys, så det kan jag leva med. Surfplatta...räkna ut resten själv. https://www.youtube.com/embed/exrayjw3E64 20/07 PS TV är inget mer än en stationär Vita. Mycket möjligt att det numera fungerar till fler Android-telefoner än bara Xperia, men det krävs fortfarande root om du vill använda din Dualshock, alltså ingen vidare optimal lösning då du häver garantin. 20/07
Skicka en rättelse