Tyst, så tyst, smögs HD-versioner ut av Prototype-spelen till PS4 och Xbone. Nu vet vi nog varför.

Utan knappt någon marknadsföring smög #Activision ut en nätt HD-samling bestående av de två Prototype-spelen. Så långt allt väl. Det rör sig trots allt om en underskattad spelduo som fick ett abrupt slut när Activision radikalt nog beslutade att sparka merparten av teamet på #Radical Entertainment.

Testteamet på Eurogamers Digital Foundry har dock kommit fram till att spelen till Xbox One ofta flyter sämre än till Xbox 360. Ouch. (PS4-versionerna har inte testats.)

Originalet rapporteras vara någorlunda med oftast 30 bildrutor per sekund, men ibland dyker det till runt 25 fps. Tvåan är en annan historia. Mellansekvenserna hostar och fräser och när du far fram över skyskraporna ligger framraten på cirka 20–25. Under striderna kan det till och med bli värre. Eurogamer kallar det för "en av de värsta tekniska prestationerna hittills till Xbox One, trots sina enkla rötter". Man noterar också att PS3-versionerna konstant klår Xbox-konsolerna, gammal som ny.

Kort sagt verkar det röra sig om ett hafsverk gjort med så lite kärlek och ansträngning som möjligt. Snarare en kraschlandning än en remaster.

Skicka en rättelse