För ett tag sedan gick CS-proffset Kory "Semphis" Friesen ut med uppgiften att "alla tar Adderall", och att han och dåvarande laget Cloud9 alltid tog preparatet (som bland annat används för att medicinera ADHD i USA) under turneringsmatcher. Något som fått ESL att reagera.

– När vi först hörde Friesens kommentarer fokuserade vi direkt på att börja justera reglerna. Vi har arbetat på att ändra våra regler, kontaktat myndigheter för stöd, och kommer vara redo att utannonsera vårt nästa steg om några dagar, berättar head of communications Anna Rozwandowicz för Wired.

– Tvärtemot vad Friesen säger i intervjun så är inte prestandahöjande droger "hur man vinner" i turneringarna, och det är kontraproduktivt i det långa loppet. Precis som i vilken annan sport som helst så vinner man genom att träna och arbeta hårt.

Exakt vad ESL har i kikaren får vi alltså veta om några dagar, men det verkar handla om rutiner för att motverka fusk och doping. Rozwandowicz anser att drogtestning för e-sport är långt bort men att de behöver ta steg i den riktningen för att på sikt närma sig hur traditionell sport handskas med doping.