En av de mest hyllade titlarna på senare år var inget säkert kort för Naughty Dog.

Efter otalet utmärkelser och hisnande höga betyg är det svårt att tro det, men #Naughty Dog avslöjar att det fanns en tid då de tvivlade på #The Last of Us. I en intervju#Sonys Youtubekanal berättar en av spelets regissörer, Bruce Straley, att de långt in i utvecklingen inte trodde att spelet skulle tas emot väl.

– Vi trodde att det skulle floppa. Vi trodde att vi skulle förstöra namnet och imagen hos Naughty Dog som hade byggts så starkt efter år av blod, svett och tårar.

Det var rent spelmekaniskt som teamet inte hittade rätt. Men efter att ha fattat en del avgörande beslut föll saker och ting på plats och spelet blev roligt att spela. För Neil Druckman, spelets andra regissör, var det en vändpunkt när en utvecklare som lämnat studion återvände och öste ur sig beröm. Han blev också lättare i sinnet när han såg andra fatta kontrollen och spela äventyret han jobbat på så länge.

– Då tänkte jag, okej, kanske klarar vi oss.

Hela intervjun ser ni här.

Svårt att förstå alla hyllningar för storyn - den är ju hur platt och tråkig som helst? Karaktärsutvecklingen är emellertid rätt bra. 22/07 [Spoiler varning] Jag lämnar den här här: https://youtu.be/bAzqDgKYfiM En fantastisk analys om hur kass story det är i The Last of Us, gameplay är för övrigt inte heller någonting att hänga i granen, [insert random gunfight i alla tomma områden]. 22/07 Det kom ju först på PS3:an och är egentligen "bara" lite uppdaterat. 22/07 Men inte många. Jag kan till exempel inte nämna någon på rak arm personligen, även om jag säkert håller med dig. Jag har svårt att säga annat än att TLoU är det bästa spelet i genren på hela förra konsollgenerationen. 22/07 Spelet är riktigt bra, men det finns vissa stunder som bara är meh. 22/07 Eh, vad kan ha högre prio än en riktigt gött spel? (Ironisk) Mitt varför vänta var mer en uppmaning än en fråga, typ som att få mitsukniven på köpet om man ringer inom 10 min. 22/07 Tycker gameplay är mediokert men perfekt för ett spel med bra story och riktigt bra karaktärer. När jag spelar ett Telltale spel önskar jag som hade lagt ner tid på storyn och karaktärerna och kanske slängt in lite mer gameplay och inte bara qte events... 21/07 För övrigt är det roligt att se den här videon, tänka sig att spelet blev det där mästervärket som bara dyker upp en gång per genre per konsollgeneration. :D 21/07 Oj, kunde inte var mer sant, på minner mig om ett naturvetenskaps prov jag gjorde 21/07 Kan inte tala för personen du svarade, men rent spontant skulle jag väl gissa på att denne har andra saker som tar prioritet just nu, och att om denne köpt spelet så kanske den inte skulle kunna hålla sig! 21/07
Skicka en rättelse