Efter Satoru Iwatas tragiska död är det Shigeru Miyamoto och Genyo Takeda som leder #Nintendo i väntan på en permanent efterträdare. Enligt branschanalytiker som pratat med Games Industry är det troligast att Takeda blir den som slutligen styr företaget.

– Trots att det skulle vara en romantisk dröm att företaget leds av Marios pappa, så tror jag att Takeda-san har mer erfarenhet av att leda företag. Och så förstår han hårdvara: det var han som argumenterade för ett nytt interface till Wii istället för att bara göra en snabbare Gamecube med bättre grafik, säger Nick Parker från Parker Consulting.

Parker tror att Takedas konkurrens kommer från lojala medarbetare som arbetat för Nintendo i över 25, och att företaget i slutändan behöver någon som förstår företagskulturen, kan hantera kunders förväntningar på global skala, och hålla ordning på finanserna.

Det är möjligt att företaget med en ny chef även får ett åtminstone delvis annat fokus. Iwata var väldigt inriktad på kunderna, men ersättaren kan mycket väl sätta själva hårdvaran i första rummet och sälja den direkt snarare än communityn som bildas runt produkterna, resonerar Mike Schramm från EEDAR.

Läs hela artikeln hos Games Industry.