Plötsligt händer det: en god nyhet relaterad till soppan av #Silent Hills, Kojima, del Toro, #Konami och Metal Gear. Guillermo Del Toro har inte haft det lätt med sina spelprojekt då båda lagts ner. Men tredje gången gillt, för nu berättar del Toro för IGN att han och Hideo Kojima fortfarande samarbetar.

– Jag älskar att arbeta med Kojima-san. Vi håller fortfarande kontakten. Vi är fortfarande vänner och jobbar för att göra något tillsammans, men det kommer inte att bli Silent Hills.

Det sista är logiskt då Silent Hill numer hålls gisslan av det dårhus Konami verkar ha blivit under den här våren och sommaren. Det hindrar förstås inte den dynamiska duon från att göra exakt samma spel men utan att nyttja Silent Hill-namnet. Önsketanke måhända, men man vet aldrig. I samma intervju strör del Toro salt i såren när han berättar lite om vad Silent Hills hade kunnat bli.

– Vi var på planeringsstadiet, och det är synd och skam att spelet inte kommer hända. Vi talade om att pressa gränserna för de nya konsoloerna och göra så att spelet verkligen rörde om i ditt huvud. Ett av Metal Gears stora ögonblick var Psycho Mantis. Tanken att spelet faktiskt kan interagera med dig och sådana saker.