Att förhandsboka spel är ofta ett vanskligt drag där man ur vissa perspektiv köper grisen i säcken. I fallet #Fallout 4 var det dock många som struntade i sådana betänkligheter, åtminstone när det gällde den åtråvärda Pip Boy Edition.

Samlarutgåvan kommer med en alldeles egen pip boy (bilden ovan) som fungera ihop med smartphones. Efterfrågan har varit så hög att #Bethesda nu sålt varenda en – och de kan inte tillverka fler. Pete Hines berättar för Gamespot att det handlar om utrymme och kapacitet hos tillverkaren, att de har andra projekt inplanerade efter den pågående tillverkningen av pip boys och helt enkelt inte har möjlighet att göra fler.

Ni som gärna vill ha en pip boy men missade tåget får förbereda plånböckerna på att köpa maskinerna för en dyr peng på Ebay och motsvarande. Förutsatt att Bethesda inte lägger in ytterligare beställningar någon gång i framtiden.

Det jag undrar över som jag inte sett någon info om. Vilka mobiler passar till pip-boy? Vissa har 4" och vissa har 6" mobiler. Runt 4.5-5.5 är ju "standard" idag, men finns ju olika mobiler för olikas behov. Synd om man köper en pip-boy och ens mobil... 30/07 Tyvärr hade jag inte råd, men å andra sidan har jag ju ingen smartphone heller, så det var nog bra ändå. xD 29/07 Nej jag förstår att det inte gör någon skillnad som konsument, men det var inte det du sa i din föregående post. Du sa att man ej sponsar företaget extra genom att förköpa, vilket man gör. Om det då inte finns någon risk med att förboka spel alls varför... 29/07 Ja, självklart är det bättre för företaget, men inte för oss konsumenter. Kickstarter-donationer är en form av riskkapital. Inte ett dugg jämförbart med förköp av spel. 29/07 Låter konstigt det du säger, för mig verkar det rätt uppenbart att det hjälper utvecklaren att köpa spelet 4 månader innan det är släppt istället för på releasedagen, då företaget har lagt ut väldigt mycket pengar på utveckling, marknadsföring, löner... 29/07 Ja. Det är en principfråga. Du sponsrar dom inte extra genom att förköpa jämfört med att köpa på releasedagen, och du sänder en signal om att du inte köper grisen i säcken när du väntar med köpet. 28/07 Det är alltid dumt oavsett om det gäller en kass utgivare som bara släppt skit, eller en utgivare som jag anser har släppt bra titlar tidigare och som jag vill sponsra lite extra så dom fortsätter släppa bra titlar framöver också? 28/07 Det är alltid en dum idé att förköpa spel, även om man tänkt spela det på släppdagen. 28/07 Förbokade spelet rätt tidigt och jag tror att det fanns Pip-Boy Editions kvar, men jag vet att den bara hade blivit liggandes i någon garderob så hoppar över det. Spelet kommer jag dock spela dag1 oavsett vad personer säger om det och jag vill dessutom... 28/07 Det hade varit mycket lättare och smidigare om du bara erkänt att du klantade dig och bett om ursäkt, istället för att nu framstå som en jubelidiot. Tänkvärt. 28/07
Skicka en rättelse