Idag släpptes Windows 10 och vi diskuterar våra första intryck med operativsystemet för fullt. Än är det kanske en smula tidigt att avgöra vad FZ-läsarna tycker om #Microsofts senaste, men blickar man ut mot den internationella branschpressen är budskapet tydligt: Windows 10 är en stor framgång!

Av alla de recensioner vi har ögnat igenom är det egentligen inte någon som är direkt negativt inställd (hittar du någon, länka gärna i kommentarerna!). Istället är det mest lovsång som gäller när The Verge, Engadget och andra sajter delar ut sina betyg. En röd tråd bland tyckarna verkar vara att Windows 10 är en förbättrad version av Windows 7 med inslag av det Windows 8 gjorde bra. Länkar till ett axplock av recensionerna hittar du här nedanför.

Maximumpc – 85/100
The Verge – 8.8/10
Engadget – 91/100
Trusted Reviews – 8/10
Techradar – 4.5/5
Techspot – 85/100
Gizmodo – inget betyg
Wall Street Journal – inget betyg
Wired – inget betyg

Och så avslutar vi med en 42 minuter lång djupdykning av Tested-gänget:

Letade runt lite och i "live" versionen kan ja inte hitta det där. Cortana verkar dock vara något som man absolut inte ska aktivera dock... 31/07 Nog för att det där är "Privacy Statement for Windows 10 Technical Preview", men jag gillar inte riktigt det som skrivs där heller: 31/07 Hota Android? Jag tror inte det, men vi får väl se. 31/07 Måste säga att detta är det OS som har varit mest plug and play eller publikvänligt. Det känns robust och kommer säkerligen hota android. 31/07 Nu är jag inte fullt lika bitter då jag kört Linux i snart 20 år, men jag håller med dig i sakfrågan. Konsumentenheterna där man näst intill omöjligt kan skapa något vettigt innehåll utan bara streama och köpa underhållning är inte bra för någon utöver... 30/07 Alla nya versioner av program/operativsystem blir oftast ett helvete. Det blir: - pjottrigare - långsammare p.g.a. alla coola funktioner - mer och mer anpassat för en smartphoneare - barnsligare - så att man får mindre kontroll över saker och ting - mer... 30/07 Bara det att vissa saker går fortfarande inte att stänga av. Så oavsett om du stänger av det du kan så kommer Win10 fortsätta att skicka en viss data till Microsoft. Win10 är inget annat än ett spionprogram åt Microsoft, och tyvärr är folk dumma nog att... 30/07 http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-privacy-statement Här kan iaf alla som vill läsa MS privacy statement. 30/07 Förstår dig absolut och vill man vänta så gör man det, svårare en så är det inte. Men det var inte direkt svårt hitta inställningarna för detta då windows frågar rakt ut om allt detta under installationen bara man klickar på avancerat :) 30/07 Nästa gång blir det Linux. Gillar inte att det ska skickas info om vad jag gör på min dator. Läste att de skickar vilka filer jag öppnar och browser history. 30/07
Skicka en rättelse