Så uppdaterar du ditt operativsystem utan att tvingas vänta.

Windows 10 har släppts och hyllas av såväl kritiker som FZ-läsarna. Tidigare i veckan berättade vi allt du behöver veta för att installera Microsofts nya OS. Som de flesta vid det här laget också vet går det kostnadsfritt att reservera ett exemplar av operativsystemet genom att (om du har Windows 7 eller 8.1) klicka på den lilla Windows-loggan i skärmens nedre högra hörn. Gott så, men då du ställs i kö är det oklart hur lång väntan blir innan det blir din tur att hämta hem OS:et.

CNET har publicerat en behändig liten guide för hur du går till väga för att hämta Windows 10 utan att tvingas ställa dig i kö. Notera: även om testaren inte stött på problem menar han att det trots allt är säkrare att vänta och du bör definitivt backa upp din data. Om tålamodet däremot tryter finns det en nedladdningssida för Windows 10 där du, om du scrollar ner, kan klicka på "download tool now". Därefter är det bara att hänga med. Enligt CNET tog installationen ungefär en timme.

Enligt kommentarerna under artikeln har det dock inte gått helt smärtfritt för alla, även om de flesta verkar ha klarat sig utan problem. Det säkraste kan, som sagt, vara att snällt ställa sig i kön och vänta.

Inlägg innehållande personangrepp raderade. Försök att hålla diskussionen på en saklig nivå! 08/08 Det komiska är att FZ själv skrev detta redan 29/7, då det faktiskt var en nyhet ^^ Om du tycker att en inlägg är onödig, strunta i den och citera något annat istället? :) 04/08 Inte säker på att steamcloud aktiveras automatiskt. För mig hade det inte gjort det så när jag blåste maskinen senast förlorade jag en hel del. Hade dock backup på det ändå så ingen större skada skedd i de fallet. 04/08 Men du, tagga ner lite. Alla har säkert inte tagit del av all information på hela jorden. Om du tycker att det är en gammal eller onödig nyhet, strunta i den och läs något annat på sidan? :) 04/08 Köpte det via GoG inte Steam. 03/08 Gick förbi windows update helt o hållet mycket enklare :) om ni skapar media för att sen uppgradera se till att ni väljer rätt språk annars blåser den bort alla program o lägger det i windows.old 03/08 Om du hade spelet i steam så bör dina saves finnas i steamcloud och laddas ner automatiskt efter du installerat om. 03/08 Körde du en uppgradering bör filerna finnas kvar i sin katalog då inga spelkataloger plockas bort. 03/08 Nej det är inte kört. Bara att köra inom 12 mån from... nu. 03/08 Jag har inte läst tråden innan, jag skriver kanske också i fel tråd. Skäll bäst ni vill, men jag skulle vilja ha svar av er på fz. Min pappa har inte reserverat ett ex till win10 innan 29juli. Är det kört för honom att ladda ner den kostnadsfria uppgrad... 03/08
Skicka en rättelse