Windows 10 har släppts och hyllas av såväl kritiker som FZ-läsarna. Tidigare i veckan berättade vi allt du behöver veta för att installera Microsofts nya OS. Som de flesta vid det här laget också vet går det kostnadsfritt att reservera ett exemplar av operativsystemet genom att (om du har Windows 7 eller 8.1) klicka på den lilla Windows-loggan i skärmens nedre högra hörn. Gott så, men då du ställs i kö är det oklart hur lång väntan blir innan det blir din tur att hämta hem OS:et.

CNET har publicerat en behändig liten guide för hur du går till väga för att hämta Windows 10 utan att tvingas ställa dig i kö. Notera: även om testaren inte stött på problem menar han att det trots allt är säkrare att vänta och du bör definitivt backa upp din data. Om tålamodet däremot tryter finns det en nedladdningssida för Windows 10 där du, om du scrollar ner, kan klicka på "download tool now". Därefter är det bara att hänga med. Enligt CNET tog installationen ungefär en timme.

Enligt kommentarerna under artikeln har det dock inte gått helt smärtfritt för alla, även om de flesta verkar ha klarat sig utan problem. Det säkraste kan, som sagt, vara att snällt ställa sig i kön och vänta.