Den tematiska uppföljaren till Mega Man sägs skjutas upp till nästa år.

Keiji Inafunes kickstartersuccé #Mighty No. 9 släpps inte i år enligt Gamestop och Amazon. Båda återförsäljarna listar spelet med placeholder-datumet 31 december 2016. Releasen väntades till en början gå av stapeln i april men sköts fram till 15 september. Nu pekar en del på att även det här datumet går om intet.

Enligt Game Informer ska åtminstone Gamestops datum ha direkta samband med någon slags bekräftelse från utgivaren. #Deep Silver, som ska ge ut spelet, har inte officiellt tillkännagivit något och valde att inte kommentera Game Informers förfrågan. Enligt Steam kvarstår dock 15 september så vi får vänta och se vad det är som gäller.

Dock har Mighty No. 9 fått en del kritik på sistone, vilket kan rättfärdiga en försening. Bemötandet av en speedrun av inledningsbanan har exempelvis fått en del ris.

Jag bryr mig inte om vad som hände med community managern, det ändrar inte faktumet att folk blev som en lynchmobb redan innan för ett fånigt förslag. Och det de visade upp innan var concept art där de sa att det skulle bli 3D-grafik av. Och jag fanboya... 03/08 my body is ready! 03/08 Sluta fanboya.. Att folk är besvikna på spelet är inte ett dugg konstigt då det inte alls ser ut som de lovade. Sedan ang community managern så fick hon sparken av en anledning. Hon betedde sig som en diktator och bannade folk till höger å vänster tex. 03/08 Alltså, det är människor som älskar att förstora upp allting, att försöka framställa allting som katastrof bara "for the thrill" att vara den första postern som sa så - detta är samma människor som gick igång i bärsärk mode skrikandes efter blod bara... 03/08 Det handlar om en subjektiv åsikt, du kan argumentera kring skiten allt du vill, det ändrar inte det faktum att jag personligen tycker det ser ut som dynga, absolut ingenting med spelet har imponerat, inte ens musiken som jag hade stora förhoppningar... 03/08 Hade hoppats på mer retrokänsla. Ser fruktansvärt tråkigt ut. 03/08 Håller med om att det borde vara så. Megaman X har en fenomenalt bra gjord första bana men tycker inte denna är särskilt dålig heller. Det är inget speciellt, men det behöver det väl inte vara heller. En simpel litten bana där du kan testa och använda... 02/08 Alla complainers känner man igen från 4chan... Är det verkligen spelet de hatar då eller vill de bara se Keiji Inafune korsfäst för att de gav honom för mycket pengar? 02/08 Nästan alla Megaman-banor är linjära och jag tyckte den här påminde mestadels om Megaman Xs intro-bana, som är just en rak linje och det är inget dåligt. Det är ju inte precis något Metroidvania spel. Jag tycker absorberings-gimmicken verkar intressant,... 02/08 Tyckte det såg rätt ok ut. I brist på Mega Man så verkar det helt ok. Tror inte youtube gör grafiken rättvisa riktigt. Det är alltid snyggare på riktigt. Men visst ser det spartanskt ut. Något GOTY blir det kanske inte. 02/08
Skicka en rättelse