Allt verkar inte stå rätt till hos den en gång så framstående spelutvecklaren #Konami. Den senaste tiden har de plockat bort Kojima från Metal Gear Solid V-boxen, upplöst Kojima Productions och börjat fokusera på mobilspel. En ny artikel från ansedda japanska tidningen Nikkei rapporterar om ganska dåliga förhållanden hos företaget.

Tydligen började kulturen på företaget gå utför redan 2010 när mobilspelet #Dragon Collection nådde stora framgångar. Med låg utvecklingskostnad och bred vinstmarginal var kontrasten stor mot den dyra produktionen av konsolspel. Vilket kan förklara mobilspelssatsningen. Enligt uppgifter ska #Metal Gear Solid V: The Phantom Pain kostat minst 80 miljoner dollar att utveckla, något som kan vara anledningen till konflikten mellan Hideo Kojima och ledningen.

Sen blir det konstigt på riktigt. Tidskort sägs ha använts för att regulera lunchrasterna, och de som tog för lång tid på sig att käka blev angivna till ledningen. Anställda som ansågs vara "värdelösa" fick jobba på löpande band i Konamis fabriker, arbeta som säkerhetsvakter och städa upp på företagets gym. Värt att notera är att det även är personer relativt långt upp på karriärsstegen som ska ha tvingats utföra dessa sysslor, däribland producenter.

Konami har ännu inte kommenterat uppgifterna.

Läs mer hos Eurogamer.

Ah, den klassiska jante-lagen kommer till sin rätt igen! 05/08 dom blev nerpetade från sin överklasshylla, och fick smaka på en dos av vad som är verkligheten för dom flesta människor .. inte mer än rätt. 05/08 Ifall man inte ar någon större erfarenhet av att fara anställd kanske man inte förstår hur det kan fungera på ett företag. Jag kan fortfarande inte hjälpa att du ger mig intryck av att vara rätt aningslös av hur anställningsförhållandena antagligen är... 04/08 Jo, det är en konstig inställning till hur arbetsmiljö ska vara. Särskilt när man ska utföra "kreativt" arbete såsom spelutveckling. Tror ni angiverikultur, övervakning och bestraffning med förnedrande uppgifter uppmuntrar till glada och kreativa anstäl... 04/08 Att vissa här väljer att försvara Konami är för mig ytterst märkligt. Ni hade garanterat själva inte velat arbeta på ett sådant företag. 04/08 Skulle säga att frihet under ansvar som missbrukas till större del drabbar dina arbetskamrater som får plocka upp resterna efter dig, och att det är just det som får "frihet under ansvar" att fungera och vara något positivt. Team-anda du vet. Och de fle... 04/08 Visst är det så. Men för att motsätta det är även frihet under ansvar än utav de bättre formerna att få saker gjorda med rätt anställda som har hög känsla av ansvar. Jag själv jobbar under sådant förhållande och det fungerar bra. Men man märker ju att... 04/08 "Frihet under ansvar" är tyvärr något som många missbrukar och det drabbar bara företagen. Skulle du om du var en egen företagare (om du nu inte är det) uppskatta om du märker av att dina anställda lallar runt mycket istället för att göra det du har ans... 03/08 Nej, 30+ och fast anställd. Vad det nu har med saken att göra. Behandla folk som folk? Det är väl en självklarhet (för de flesta) men det är inte alla som är tacksamma för sitt jobb, sköter det och följer företagens policyn och regler. Det har jag själv... 03/08 För ung, arbetslös eller företagare? Det handlar om att behandla folk som folk, inte boskap. Vad tror du dom har, 2 timmars lunchrast eller? 03/08
Skicka en rättelse