I helgen slog slutligen #Rocket League-patchen ner. Innan var det en smula oklart vad den innehöll, men nu vet vi svart på vitt vad som förändrats i den populära hybriden mellan fotboll och racing.

En efterlängtad funktion är bestraffning för rage quitters – ett fenomen som varit smärtsamt vanligt i rankade matcher. Med den nya patchen blir den första att lämna en rankad match bannad från matchmaking i 15 minuter. Något som förhoppningsvis får de hetlevrade spelarna att tänka till en extra gång innan de smiter iväg. I övrigt är det buggstädning och förbättrad funktion mellan pc- och PS4-versionen av spelet som gäller. Här är listan med förändringar:

  • “Quick Chat” commands can now be used cross-platform between PC and PS4

  • Stat tracking for online games is now properly recorded for its correlating Garage items

  • AI Bot skill levels now adjust to the average skill level of all players currently in the game

  • The first player to abandon a “Ranked’ match is now banned from matchmaking for 15 minutes

  • (PS4) “Far, Far Away” Trophy can now be unlocked via online play

  • (Steam) “Virtuoso” Achievement is now obtainable and includes appropriate description

  • Fixed multiple crash scenarios

wargaming har löst problemet med ragequitters bra, stänger man av så fortsätter man va kvar i spelet som afk 04/08 Succé! Visste inte om det, då kan ja kassera clipset som håller in gasen=) 04/08 Fast om du springer iväg och vaggar barnet i ranked blir väl inte lagkamraten särskilt glad? Om du kör orankat behöver du inte oroa dig för att inte kunna joina igen, för då gäller inte de där 15 minuterna. 04/08 "This is a soft generation, you quit of everything" - Eric Thomas 04/08 Det borde, som någon skrev ovan, ett eskalerande straff. 15 min först, sen 1 timma, 6 timmar osv upp till en vecka. Man borde dock ha några minuter på sig att rejoina innan det räknas som en abandon. 04/08 Bra patch, blev dock något snopen efter att sprungit iväg och vaggat ett av barnen litegrann och blivit kickad pga idle to long och sen inte kunnat joina på 15 min, slutspelat den kvällen. Hoppas det kommer en föräldraserver så småningom=) 03/08 Har redan blivit mycket bättre. Förut så var det typ 50% av matcherna någon lämnade, nu är det snarare 10%. 03/08 15min lär väl inte vara jätteavskräckande. Borde vara något liknande med hur bad sport fungerar på GTA V. Öka för varje upprepat tillfälle om det sker inom t ex tre dagar eller något. 03/08 När sista man lämnar så blir det att det andra laget Forfeit men om man kör 3v3 och en lämnar så får det andra laget klara sig med 2st vilket innebär mycket försvarande. 03/08 Ja man får en Win pga Forfeit. Undrar om nästa patch fixar "Overtime" till "Sudden Death" som det egentligen är... 03/08
Skicka en rättelse