Sedan E3 i juni har vi fått lära oss allt mer om det lovande science fiction-spelet #No Man's Sky. Detta borde innebär att ett officiellt släppdatum är inom räckhåll, men än har vi inte fått något bekräftat. Däremot har utvecklarna #Hello Games listat 41 saker om spelet vi förmodligen inte visste.

Universumet är i själva verket inte slumpgenererat, utan arbetas fram av hundratals regler. Världen är inte heller oändlig, utan stannar på blygsamma 18,446,744,073,709,551,616 planeter. Hello Games påpekar att det skulle ta 585 miljarder år att besöka allihop, förutsatt att du endast besöker varje planet i en sekund. På grund av denna enorma yta ska man inte se No Man's Sky som ett mmo-spel – det är väldigt osannolikt att folk ens besöker samma planeter.

Vi får också veta att planeterna påverkas av avståndet till sin sol. De långt bort blir kallare, de nära ödsliga. Planeterna i mitten har störst chans att innehålla rikt djurliv. Vissa av planeterna kommer vara giftiga och döda dig på bara minuter, så det gäller att uppgradera din rymddräkt.

Läs alltihop i Playstation-bloggen och spana in filmklippet nedanför.

Funderar bara lite på hur det fungerar. Om nu bara ändringarna sparas för spelaren som "ändrat" en planet, förutom namnet, hur blir det om flera spelare är på samma ställe? Ser dom olika saker då, eller blir ändringarna på något sätt synkade? 05/08 I utkanten av galaxen är chanserna minimala med tanke på hur stort det är. Dom går ju inte sagt vad som befinner sig i centrum av galaxen men ju närmare folk kommer desto större är chanserna att du träffar andra. Allt beror ju lite på spelarantalet. 05/08 Ah, Ok, tack för svaren du och alla andra som svarade. Å ena sidan kul, men å andra sidan (som en del redan sagt) så hade det varit roligt med en slags coop, eller att man kunde stöta på andra spelare. 05/08 Exploration + tradig låter helt underbart i mina öron! Ett måste! Nu återstår det bara att fixa ett PS4... 04/08 kollat på allt jag hittat om detta spel, verkar så otroligt grymt, minecraft på universum-nivå, fast mer procedurellt genererat! Exploration deluxe, plus rymdstrider etc. 04/08 Space is big. Really big. You just won't believe how vastly, hugely, mind-bogglingly big it is. I mean, you may think it's a long way down the road to the chemist, but that's just peanuts to space. - Douglas Adams - The Hitchhiker's Guide to the Galaxy 04/08 Universumet kommer vara samma för alla. Dock är det så ofantligt stort, så chanserna att du någonsin kommer stöta på någon annan spelare, eller ens besöka samma planet som någon annan varit på är väldigt små. Förmodligen kommer chanserna att öka ju närm... 04/08 Som jag har förstått det spawnas alla i ett random solsystem i utkanten av galaxen. "Målet" är att ta sig till mitten av galaxen. Allt du gör med planeten sparas för dig men inte för någon annan. Så om du gräver ett hål kommer det bara att synas för dig... 04/08 Mjo letar också efter någon info. Man vill ju klart ha några vänner som man kan utforska med. Kanske till och med göra egen fraktion så man kan attackera andra ^^ 04/08 Punkt TRE i bloggen: The universe isn’t stored on your hard disk or on a server The world around you is generated by your PS4 at the point you visit it. Leave and it’s all thrown away, but if you return it is generated again exactly as it was. This also... 04/08
Skicka en rättelse