Sedan E3 i juni har vi fått lära oss allt mer om det lovande science fiction-spelet #No Man's Sky. Detta borde innebär att ett officiellt släppdatum är inom räckhåll, men än har vi inte fått något bekräftat. Däremot har utvecklarna #Hello Games listat 41 saker om spelet vi förmodligen inte visste.

Universumet är i själva verket inte slumpgenererat, utan arbetas fram av hundratals regler. Världen är inte heller oändlig, utan stannar på blygsamma 18,446,744,073,709,551,616 planeter. Hello Games påpekar att det skulle ta 585 miljarder år att besöka allihop, förutsatt att du endast besöker varje planet i en sekund. På grund av denna enorma yta ska man inte se No Man's Sky som ett mmo-spel – det är väldigt osannolikt att folk ens besöker samma planeter.

Vi får också veta att planeterna påverkas av avståndet till sin sol. De långt bort blir kallare, de nära ödsliga. Planeterna i mitten har störst chans att innehålla rikt djurliv. Vissa av planeterna kommer vara giftiga och döda dig på bara minuter, så det gäller att uppgradera din rymddräkt.

Läs alltihop i Playstation-bloggen och spana in filmklippet nedanför.