Peter Dinklage fick sitt stora genombrott i rollen som Tyrion Lannister i tv-serien Game of Thrones. När det avslöjades att han skulle spela rollen som den artificiella intelligensen Ghost i #Bungies #Destiny blev det därför många glada tillrop – som senare ersattes av hånskratt och djupa suckar.

En blandning av dålig regi, bristande engagemang från Dinklage och tveksam dialog som "that wizard came from the moon!" är enligt många vad som ligger bakom en ganska medioker insats, som nu kommer klippas bort helt och hållet ur spelet.

Det är Gameinformer som rapporterar att Bungie utför manövern inför släppet av The Taken King-expansionen, där rutinerade röstskådespelaren Nolan North (mest känd som Nathan Drake i Uncharted-spelen) tar över rollen som Ghost. Eftersom de vill ge nya spelare en enhetlig upplevelse kommer North utöver ny dialog även att spela in alla tidigare konversationer och därmed förpassa Dinklages insatser till historieböckerna.

– De ville verkligen att jag skulle sätta min prägel på det, berättar North för Gameinformer. De lät mig gör vad jag ville med rollen. Därför ville jag inte lyssna på vad någon annan hade gjort innan mig, så att jag inte skulle få en uppfattning om hur rollen borde spelas. Istället gjorde jag min egen grej och lät dem regissera mig därefter.

Här är det klassiska wizard-citatet från Dinklage: