#Paradox Interactive har utannonserat det nya spelet #Stellaris. För utvecklingen står #Paradox Development Studio som bland annat ligger bakom #Crusader Kings, #Europa Universalis och #Hearts of Iron. Och det är det djupt strategiska konceptet de återvänder till igen – och skjuter rakt ut i rymden.

Stellaris går ur på att utforska rymden och ska innehålla djupt, strategiskt gameplay, "ett enormt antal alien-raser" och en indragande story. Spelet ska vara utmanande, men också belönande, när du glider runt bland stjärnorna och upptäcker nya livsformer. Features i punktform, från Paradoxplaza.com:

  • Discovery Events – Emergent Storytelling.

  • Deep & Varied Exploration.

  • Enormous procedural star systems, containing thousands of planets.

  • Numerous playable species, each with their own traits and engineering styles.

  • Vast number of Unique Random Species.

  • Advanced Diplomacy system.

  • Ship Designer (even civilian ships can be customized).

  • Stunning space visuals.

Mer djupgående läsning finns hos Rockpapershotgun.

Tack till Zerp, Taklagarn för detta #nyhetstips!
Toppen att Paradox utökar sin storstrategiska serie med ett rymdspel. Ser verkligen fram emot detta. 08/08 Jag är helt såld på detta!!! Hade dock hellre fördragit om det var mer som EU4, Intergalatisk multiplayer map painter. :) Huehuehue, good one! :D 08/08 Lustigt. Håller precis på att spela feet of sol (early access) det har potential, samt spelat och lessnat ganska rejält på starpoint gemini 2. X3 verkar för segt. Men ett paradix rymdspel? Sign me up! 07/08 Vad spännande. Hoppas att lite av fokuset på karaktären från crusader kings kommer med. Tycker att världen blir mycket mer levande när det finns karaktärer bakom alla nationer för att inte nämna att diplomatin blir mycket roligare när den är knuten till... 07/08 Vad jag sett och förstått det som så ska det vara ett GSG i sann anda i realtid :) 07/08 Undrar om det är "realtid" eller turordningsbaserat...deras tidigare spel antyder det tidigare men kan ju vara svårt i en sådan skala som rymden kräver av dom 07/08 Musiken är ju från den nya Tron filmen :P 07/08 Ja tack! :D Jag tror detta kan bli hur bra som helst om det görs rätt! Personligen hoppas jag att de väljer att kika mest på CK II då det spelet känns något mer personligt, även fast EU IV känns mer finslipat. 07/08 Det är en achivment som finns i många 4x/grand strat spel. Finns t.ex. i både CiV 5 och EU4 Lite bakgrund: Finns ett skämt som går "Poland cannot into space". Vilket hand om bollen poland som försökar ta sig ut i rymedn.(http://polandball.wikia.com/wiki... 07/08 Du är inte ensam om det. :( 07/08
Skicka en rättelse