Final Fantasy är inte Final Fantasy utan luftskepp. Inslaget har varit en självklar del av serien i årtionden och ser ut att också få plats i #Final Fantasy XV. I en intervju med Famitsu (via Siliconera) berättar spelets regissör, Hajime Tabata, att #Square Enix talar med med #Avalanche, svenskstudion bakom #Just Cause 3, om teknologin.

Tabata gillar vad han sett av luftkontrollerna i Just Cause och tror att detta kan bistå med ovärderlig hjälp till luftskeppen i Final Fantasy XV. Han har stora förhoppningar på ett samarbete.

– Under årets GDC talade vi med dem och de visade också intresse för tekniken bakom Final Fantasy XV, så diskussionen fortsatte därifrån och idag har jag fått tillåtelse att offentliggöra detta. Detta är väldigt nytt men det är något både Final Fantasy XV-teamet och Avalanche-teamet har höga förväntningar på.

Under Gamescom har det också framkommit att del femton i den oändliga rollspelssagan ska släppas under nästa år. Det är dock inte säkert att luftskeppen hinner bli färdiga till releasen, utan de kan komma att släppas senare som dlc. Under pågående mässa har också en ny film släppts. Den har inget med luftskepp att göra men ger oss däremot en inblick i skeenden femton år innan spelet tar vid.