Tre år efter en intetsägande teaser visar Taleworlds upp sitt Mount & Blade 2: Bannerlord.

Den som väntar på något gott har antagligen väntat på Mount & Blade II. Tre år efter utannonseringen är Taleworlds äntligen redo att visa mer av sin efterlängtade uppföljare. Precis som vi nämnde för ett par veckor sedan skedde det under Gamescom och i form av en trailer.

Filmen är förvisso stämplad rakt igenom med "work in progress" men det är nog säkert att anta att det färdiga spelet kommer att se ut ungefär så här. Vädereffekter, miljöer, ett brädspel, crafting, belägringsvapen och en funktion som låter dig producera egna filmer av striderna demonstreras.

Tack till overstoff för detta #nyhetstips!
Kul att det kommer svärdspel utan drakar och magi! Ska nog köpa både det här å M&B. Om möjligt vill jag spela som bagare. 10/08 Jopp, det är optimalt indeed tror jag aldrig kommer sätta ett spel som etta eller två, antingen gillar jag det eller inte :) Tycker Kingdom Come verkar intressant köpt access på det, sen M&B är dock en favorit sen jag körde första versionerna av det!... 10/08 Optimalt vore såklart att båda spelen var precis lika bra, men av allt jag sett hittills så föredrar jag vad jag sett från Kingdom Come särskilt då jag är otroligt förtjust i hur pass historiskt korrekt de lyckas göra det. Det är upp till var och en vad... 09/08 Du får nog leva med att andra finner din tolkning som skev. Spel där man får välja bakgrund & utseende men inte utvecklar sin karaktärs personlighet över huvud taget (som Mount & Blade) är betydligt mindre rollspel i min värld än vad spel som Planescape... 09/08 Är det så viktigt att pissa högst? För det finns mycket M&B har som inte KC har och vice versa. Måste ett vara bättre eller? Inget aggressivt menat mot dig. Men är lite trött på just att det ena ska vara bättre. Något som är det bästa för mig är inte... 09/08 Ett rollspel är mer än karaktärsskapande. Ta Wild hunt som exempel. Du har ett färdigt ansikte, röst och namn. Det är allt. När du sedan spelar, så spelar du ut din roll i spelet. Såsom god eller ond. Lyhörd eller ignorant. Magiker eller krigare. Rollsp... 09/08 Som sagt, du kan inte skapa en karaktär i Planescape Torment och det anses vara ett av de bästa rollspelen som finns, jävlar vad alla som spelat det måste känna sig besvikna nu när det visar sig att det aldrig var ett rollspel. ;) Förövrigt tycker jag... 09/08 Nog ska man väl kunna påverka vem man är i spelet? God eller ond? Girig eller givmild? Skapa sin karaktär? Olika vapen? Jag ser ju själv när det närmar sig släpp i och för sig! 09/08 Oooh boardgames... 09/08 Ge mig bara napoleonic wars 2! mustig multiplayer! 09/08
Skicka en rättelse