Ryktet visade sig stämma. Via en Kickstarteruppdatering bekräftar #Comcept att #Mighty No. 9 inte släpps den 15 september utan försenas till nästa år. Just nu finns inget releasedatum men teamet med Mega Man-pappan Keiji Inafune i spetsen hoppas på släpp under första kvartalet.

– Som vi har kommunicerat till våra backers är allt kärninnehåll för spelet utvecklat och färdigställt. Emellertid finns fortfarande buggar och saker rörande onlinefeatures. Dessa påverkar direkt spelglädjen, så vi beslutade att reda ut de här sakerna innan releasen, säger Comcept till PC Gamer.

Mighty No. 9 har fått ustå en del kritik på sista tiden och av kommentarerna under en speedrun av spelets första bana att döma är en del inte nöjda med hur spelet artar sig. Och trots att Comcept tackar för backarnas förståelse och tålamod visar kommentarerna under Kickstarteruppdateringen att många varken har det ena eller det andra. "Var är vår ersättning?", "De behandlar oss som idioter" och "Ingen tror på er, Comcept" är bara ett axplock av de uppretade reaktionerna. Missnöjet växer.

För dig som vill ha ytterligare fördjupning har Kotaku undersökt berättelsen bakom spelets "skumma försening". Det är ingen uppmuntrande läsning och av allt att döma har Comcept fört sina backers bakom ljuset.