Blandade omdömen haglade i kommentarsfältet när vi rapporterade om Steamboy – den bärbara Steam-maskinen som skulle släppas under 2015. Nu har företaget bakom rört runt lite i grytan, och här är det nya resultatet:

Steamboy går numera under namnet Smach Zero och ska släppas fjärde kvartalet 2016. 300 euro (2900 kronor) kostar maskinen för den som förbokar – de som inte betalar i förväg får pröjsa lite mer. 4 GB RAM, 720p touch-skärm, 32 GB lagringsutrymme, HDMI, samt stöd för bluetooth och wifi ryms intu den PS Vita-liknande maskinen. På grafikfronten hittar vi "AMD-inbäddad G-Series SoC 'Steppe Eagle' med Jaguar-baserad CPU och GCN-baserad Radeon-grafik", enligt ett pressutskick från tidigare i år. Operativsystemet är #Valves SteamOS.

Via PC Gamer.

Kör på vitan nu men det skulle vara skoj med en pc bärbar enhet. Använder inte dator längre eftersom internet finns överallt idag. Så jag missar vissa mindre pc spel som jag är intresserad av och det är bara några som kommer ut på vitan. 11/08 Så löjligt att det kan påverka försäljningen neråt. Annars är jag ruggigt intresserad av den :) 11/08 batteri tid då den kan väl inte bli speciellt bra ? 11/08 Helt sjukt bra. Som Grynet skulle ha sagt. 11/08 Gött. Tack för infon! Nu är det ju så att DotA inte är världens mest grafiskt krävande spel, så det kan nog fungera rätt bra ändå :) 11/08 Jaguar är x86. Det är ett AMD-allt i ett chip med CPU+GPU. I grunden samma arkitektur som PS4 och XB1 använder. Så det här är alltså exakt som att ha en PS4, fast bärbar!! (Eller inte..) :) Svårt att hitta information om exakt vad Smach använder, hur... 11/08 Sjukt intressant för en sån som mig som spenderar 50 min på bussen till och från jobbet! Sjukt mycker mer intressant än PS vitan jag har nu då jag redan äger 100+ indiespel på steam som jag aldrig kommer att köra annars. 11/08 Är processorn X86-baserad eller ARM-baserad? Skulle vara kul att spela lite DotA på flyget eller tåget, även om det bara är mot bots! 11/08 Det kanske växer på en och bjuder upp till reklamutskick som sitter som en "smäck" hehe. Men håller med, fånigt namn. Smisk Nollan 11/08 Smach Zero? Ok, jag fattar att Smach kommer från Steam Machines och att Zero troligtvis syftar på storleken. Men namnet låter bara löjligt. :) 11/08
Skicka en rättelse