Adderall, amfetamin och marijuana bland de förbjudna substanserna.

Droger, mediciner och diverse preparat används flitigt i vissa e-sportskretsar för att förbättra resultaten, och dopning är en realitet också inom den elektroniska sporten. I juli sa #CS-proffset Kory "Semphis" Friesen att "alla tar Adderall", vilket snabbt fick ESL att utlova krafttag mot problemet.

Nu redogör organisationen för vilken policy som gäller, samt vilka mediciner och andra substanser som är förbjudna. Syftet är – förstås – rättvist och rent spel för alla deltagare, men också att stärka e-sportens status.

Bland de förbjudna preparaten finns bland annat antidepressiva och smärtstillande mediciner, opiater, amfetamin, heroin och steroider, skriver VG247.com. Marijuana, däremot, är enbart förbjudet under turneringarna. Den som har medicinska skäl att använda något av de förbjudna preparaten kan få undantag genom att visa läkarintyg.

Deltagarna testas med salivprover, vilket ESL förklarar är det mest passande sättet att genomföra testerna. Straffet för den som åker dit sträcker sig från frysta vinstpengar och poäng till upp till två års avstängning.

Nej droger har inget att göra i spelsammanhang, har inte påstått det heller. Självklart är det inviduellt hur man exakt påverkas, men slutsatsen blir densamma, i det stora hela så försämras din prestation i spel av droger 14/08 Effekten är ju sannolikt individuell, och kanske dessutom ger olika resultat beroende på hur man kombinerar? Gör mig inte så mycket ifall det här inlägget skulle tas bort heller, då jag personligen anser att droger/preparat inte har någonting med tävlin... 13/08 Det jag skrev som vart borttaget hade med hur ens fokus blir i spel i samband med droger, och att det därav inte kan klassas som prestations höjande medel. Får se om detta oxå blir borttaget då jag antyder något. Angående att jag kanske inte har hela... 13/08 Du kanske inte har hela bilden? Andas. Artikeln handlar om att det kommer tas krafttag mot droger och doping i e-sportsammanhang. Det är inte en artikel om droger och doping i sig. 13/08 Vi gör en artikel som handlar om droger och dopning, men tyvärr får ni hålla käften om det handlar om ämnet. Jo men visst, dubbelmoral much? Tvi fz, trodde aldrig jag skulle känna så här för er 13/08 Ja självklart är det bra, noll tolerans mot droger på sådana evenemang tycker jag är skit bra. Det jag irritera mig på är att dom kallar det dopning när det i själva verket är motsatsen 13/08 den tråden är öppen, jag gav min syn på just det til fz.. men skummar man igenom vad som skrivs här i denna tråd så har det gått te överdrift,jag har inte lusläst men jag har sett inlägg om alla möjliga preparat,, när jag tittade in första gången idag... 13/08 även om fz själva lagt upp nyheten så är det kanske inte lämpligt att tillåta en diskusion kring ämnet I sig, jag tycker denna tråd gått helt överstyr. artikeln är väl bra, E-sporten inför ett drog förbud,. helt rätt I en "e-sport" med många unga utövar... 13/08 1.5. Illegala substanser Vi tillåter under inga som helst omständigheter diskussioner relaterade till illegala droger eller narkotika. Det gäller även substanser som ännu inte men sannolikt kommer förbjudas i svensk lagstiftning. Detta förbud omfattar... 13/08 Jaha och hur måste man formulera sig för att inte få det raderat? Är det för att sanningen om hur det inte kan klassas som dopning ska komma fram? Ni gör en artikel om droger som klassas som dopning, då måste det ju för fan kunna diskuteras om ämnet!... 13/08
Skicka en rättelse